Secretar de stat în Ministerul Sănătății: ”La Spitalul din Craiova există risc...

Secretar de stat în Ministerul Sănătății: ”La Spitalul din Craiova există risc seismic”

4.005
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Soarta Spitalului Județean Clinic de Urgență Craiova depinde de o nouă expertiză tehnică, efectuată de către administrația județeană, după ce în urmă cu șapte ani specialiștii au stabilit că această clădire are probleme legate de structură. O nouă expertiză va da un răspuns final și astfel se va lua o decizie cu privire la această clădire. 

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Cristian Grasu, a explicat faptul că în caz de cutremur, Spitalul Județean Clinic de Urgență Craiova poate înregistra daune.

Pentru a se lua o decizie privind soarta instituției, administrația județeană din Dolj a hotărât refacerea expertizei tehnice. Răspunsul pe care îl vor da specialiștii va stabili dacă această clădire dispare sau dacă se reabilitează.

„În acest moment, se reface acea expertiză pentru a stabili toate detaliile și pentru a lua decizia finală, ce se întâmplă cu acea clădire: va dispărea ca utilitate publică, dacă are probleme serioase de infrastructură care costă prea scump să fie reparate, sau va fi regândită, reabilitată și folosită în continuare. Conform vechii expertize, la Spitalul Județean din Craiova există risc seismic, ceea ce înseamnă că în caz de cutremur pot exista daune la clădire”, a spus Cristian Grasu.

Cristian Grasu a fost la Craiova, miercuri, alături de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, pentru a lansa draftul studiului de fezabilitate pentru Spitalul Regional Craiova.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.