Ședință pe tema construirii Spitalului Regional Craiova, la Palatul Administrativ

Ședință pe tema construirii Spitalului Regional Craiova, la Palatul Administrativ

5,482
4
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 3.00)

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a convocat, alături de primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu, o ședință de lucru care va reuni azi, la Palatul Administrativ, toți factorii implicați în derularea proiectului privind construirea Spitalului Regional de Urgență.

La discuțiile de astăzi sunt așteptați reprezentanți ai tuturor instituțiilor și entităților care contribuie la realizarea acestui demers: Consiliul Județean Dolj, Primăria Municipiului Craiova, Prefectura Județului Dolj, Universitatea de Medicină și Farmacie, Direcția de Sănătate Publică, Spitalul Clinic Județean de Urgență, companiile care furnizează utilitățile și toți emitenții de avize.

Fiecare dintre factorii angrenați va putea astfel să prezinte atât progresele înregistrate, cât și obstacolele și dificultățile întâmpinate, astfel încât să avem un plan actualizat și detaliat de acțiune, cu măsurile care se cer întreprinse în mod prioritar. Este important ca toate informațiile esențiale să fie identificate și, apoi, transmise cât mai rapid către entitățile implicate, informații cum sunt consumurile estimate, spre exemplu, pentru ca furnizorii de utilități să poată dimensiona și proiecta rețelele”, spune Ion Prioteasa, președintele onsiliului Județean Dolj.

După cum se cunoaște, prima provocare apărută în proiectul Spitalului Regional de Urgență Craiova a fost reprezentată de identificarea amplasamentului adecvat. Au existat, pe rând, o serie de variante, de la cele 7 hectare de teren donate Consiliului Județean Dolj în comuna Pielești la cele 25 de hectare pe care le-am pus la dispoziție, în zona Aeroportului Internațional Craiova, apoi la suprafața de aproape 10 hectare situată pe centura de nord a municipiului și, în fine, la lotul de 18 hectare, aflat vizavi. S-a dovedit că și acesta ar fi fost insuficient, astfel că s-a procedat la suplimentarea lui cu 8,9 hectare și, în prezent, s-a depășit etapa elaborării documentației cadastrale în acest sens, urmând intabularea și, în cele din urmă, adoptarea hotărârii de Guvern pentru transferarea terenului către Ministerul Sănătății, cel care gestionează proiectul privind realizarea spitalului”, mai arată șeful administrației doljene.

Dincolo de toate acestea, există și o solicitare a Universității de Medicină și Farmacie Craiova, conform căreia în vecinătatea unui spital regional trebuie create o serie de obiective absolut obligatorii, precum un campus universitar sau o bancă de țesuturi, inițiativă pe care CJ spune că o susține. Astfel, s-a ajuns la concluzia că alte aproape 14 hectare trebuie alocate acestei componente a proiectului, demers care, de asemenea, a ajuns în faza finală a documentației cadastrale.

”Vom transmite concluziile acestei întâlniri Ministerului Sănătății chiar mâine, când mă voi deplasa, alături de domnul primar Mihail Genoiu, la București, pentru a discuta cu doamna ministru Sorina Pintea pe tema spitalelor regionale de urgență“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

Totodată, Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj, a precizat că sunt întreprinse ultimele demersuri necesare pentru ca principala investiție realizată de Consiliul Județean la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Craiova – Clinica de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară – să fie dată în folosință.

Dorim ca, în perioada următoare, să inaugurăm această clădire pentru construirea căreia CJ Dolj a alocat bani din bugetul propriu. Intenționăm, de altfel, să adoptăm o hotărâre a Consiliului Județean prin care clinica să fie trecută în administrarea SCJU Craiova și, în felul acesta, să poată deveni operațională. Valoarea totală a investiției pentru crearea acestei clinici moderne, inclusiv asigurarea dotărilor, ajunge la 7,5 milioane de euro. Cred că va fi una dintre cele mai importante construcții din România ultimilor ani, cu atât mai mult cu cât, de la Timișoara la București și, dacă vreți, până la Sofia, nu mai există o astfel de structură care să fi fost realizată exclusiv de către o autoritate publică locală. Este un obiectiv pe care ni l-am dorit foarte mult și apreciez că rezultatul este unul de excepție, aspect care va fi evidențiat atunci când va fi salvată prima viață în această clinică“, a afirmat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

4 COMENTARII

 1. #1
  Insane
  Data de inscriere
   31-07-2007
  Locatie
   BlueSud
  Mesaje
  7002

  In loc de stadionul ozeneu.. zic ca mai bine faceau spitalul.. Lumea are nevoie de spitale decente nu de paine circ si clone.
  La Craiova investitiile inutile sunt pe primul loc iar cele cu adevarat utile ocupa ultimele locuri.

 2. #2
  Afacerist
  Data de inscriere
   30-04-2007
  Locatie
   downtown
  Mesaje
  9295

  Voi astia din penele-pedele- usere &shit , aveti memoria scurta ? Am construit un spital nou , inaintea construirii stadionului . Urmeaza sa-l facem si pe cel regional . Care e problema ? Voi nu sunteti in stare nici sa va curatati zapada din fata sediului unde va desfasurati activitile dubioase …

 3. #3
  Junior
  Data de inscriere
   07-09-2010
  Locatie
   Craiova
  Mesaje
  78

  Nu toti desfasoara activitati dubioase si planifica impartirea banilor publici furati ca voi.
  Ideea este ca stadionul costa N averi pentru intretinere/curent desi nu produce nimic.
  O alta idee este ca stadionul acela este 100% degeaba, doar v-ati impartit o parte din bani dar risipind si restul pe cea mai inutila si costisitoare cladire din tara, dupa Catedrala Mantuirii Neamului Prost.
  In loc de stadionul lui Peste care produce 0 dar costa milioane constant, tot era mai util un spital acolo in locul sau in plus fata de spitalul Judetean care este cazatura si mereu suprasolicitat de astepti 5-7-9 ore la chipurile numita: Urgenta!
  Unde s-ar fi tratat zilnic oameni, nu ca stadionus-inutilus-maximus.

 4. #4
  0-day Member
  Data de inscriere
   28-02-2018
  Locatie
   Craiova/Rovine
  Mesaje
  0
  Citat Mesaj initiat de ana maria
  Am construit un spital nou , inaintea construirii stadionului . Urmeaza sa-l facem si pe cel regional .

  Cine ba tu ? Aplaudacule, poate in 3256 toamna, sau primavara, ca acolo nu aveti un schelet de beton pe care sa puneti niste rigips sa spuneti ca a-ti construit spital. Ala regionalul nici in 2489 nu o sa se faca fundati. Treci la lins, ca la asta te pricepi cel mai bine. Imi place ca acuzi pe cei nu sustin mafia rosie ca sunt platiti de penele, usr, pedele, prm, udmr, sau mai stiu eu ce gasca de polittruci mafioti mai sunt, ca si la fotbal, cine nu sustine pe fc. pesede(cswc) sunt oamenii lui mititelul brutarul, ajuca, sau cum plm. il mai numiti. Doamne ce ti-e si cu lingaii astia…

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.