Sediul IML Craiova, ruina din centrul urbei, va fi reabilitat

Sediul IML Craiova, ruina din centrul urbei, va fi reabilitat

2.079
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Clădirile în care funcționează Institutul de Medicină Legală Craiova vor intra în reabilitare, starea acestora fiind deplorabilă. Patru firme au depus oferte în cadrul procedurii de atribuire a contractului privind lucrările necesare, au anunțat, luni, reprezentanții Consiliului Județean Dolj. 

Potrivit președintelui CJ Dolj, Cosmin Vasile, valoarea estimată a lucrărilor este de aproape 500.000 de euro, finanțarea fiind asigurată din sursele proprii ale instituției.

„Demersul urmărește, pe de o parte, o serie de intervenții asupra imobilelor în sine, fie că vorbim de reparații ale acoperișurilor, de înlocuirea tâmplăriei exterioare și interioare ori de refacerea tencuielilor și a zugrăvelilor la cele patru corpuri de clădire. Pe de altă parte, contractul include și repararea tuturor instalațiilor electrice, sanitare și termice, astfel încât, la finalul lucrărilor, Institutul de Medicină Legală să beneficieze de un spațiu adecvat desfășurării activității.

Nu este pentru prima dată când CJ Dolj se implică pentru a asigura condiții mai bune unor instituții de importanță regională. Doar dacă ne uităm la perioada recentă, putem spune că am modernizat sediul Centrului Zonal de Pregătire de Protecție Civilă Craiova, că avem în derulare lucrările pentru reabilitarea clădirii Clinicilor de Oncologie și Dermatologie și că vom proceda în aceeași manieră și în ceea ce privește Ambulatoriul de specialitate pentru sportivi“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

În prezent, sediul IML Craiova, situat în centrul municipiului, este o ruină, atât pe exterior, cât și în interior. Clădirile reprezintă un pericol pentru angajați, aceștia încercând de ani buni să atragă atenția autorităților asupra situației.

Contractul „Reparații curente ale clădirilor (Corp C1; C2; C3 și C5) situate în strada Vasile Alecsandri, nr. 20, municipiul Craiova, județul Dolj“ are o valoare estimată de 2.256.807 lei, inclusiv TVA, și prevede o durată de executare a lucrărilor de 12 luni.

Sursa foto: Libertatea

3 COMENTARII

 1. #1
  De-al casei
  Data de inscriere
   04-03-2019
  Mesaje
  303

  Intr-o lume civilizata nu trebuia sa existe asa ceva de multa vreme, trebuia DEMOLAT de mult. Aia este o ruina, nu centru IML.

 2. #2
  Trancer
  Data de inscriere
   11-08-2008
  Locatie
   Крайова
  Mesaje
  501

  Cum s-o demolezi coaie? Aia e monument istoric. Sau ar trebui daca nu e.

  iohanist
 3. #3
  De-al casei
  Data de inscriere
   04-03-2019
  Mesaje
  303

  Hai ba ce dracu, facem acum toate darapanaturile din Craiova si nu numai monumente istorice ? Tu nu vezi ca arata ca un cotet ? Poate sa fie si in mama centrului, o astfel de cocioaba nu trebuia sa mai existe de zeci de ani. Ce dracu sa mai modernizezi la asa ceva ? Aia trebuie DEMOLATA si facut ceva nou de la zero, nu carpeli doar ca sa se fure bani. Dam putin cu var, punem un termopan si o tabla noua si gata am renovat, si uite asa zboata jumatea de milion. Dca tot te caci pe tine”coaie” ca esti iohanist, ia intreaba acolo la neamt, casele alea cocioabe de au costat 10-20 de mii din meditatii in buricul sibiului sunt monumente isorice ? Ca a zis ca a luat niste harburi de case vechi cu banii din meditatii, nu viloane in centrul sibiului, doar niste cazaturi vechi.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.