Semafoarele de la „Calu mort”, funcționale doar o zi. S-a revenit la...

Semafoarele de la „Calu mort”, funcționale doar o zi. S-a revenit la sensul giratoriu

3.274
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Decizia de a pune în funcțiune semafoare la intersecția străzii Caracal, cu Henry Ford și bulevardul Decebal, din Craiova, s-a dovedit a nu fi cea mai bună, la doar o zi după ce a fost luată revenindu-se la sensul giratoriu. 

Reprezentanții Primăriei Craiova au luat luni decizia ca aceste semafoare să funcționeze, iar marți au renunțat la ea întrucât au fost mari probleme în trafic. S-au creat blocaje, șoferii petrecând zeci de minute în zona „Calu mort” cum este cunoscută în Bănie.

„S-a revenit la sens giratoriu cu balize. Acele semafoare au fost făcute pe fonduri europene, a trebuit să le punem în funcțiune, le-am și pus în funcțiune, traficul însă, din păcate, nu poate fi dirijat cu aceste semafoare. Aceasta și datorită faptului că între momentul în care s-a scris proiectul european prin care s-au achiziționat și momentul actual au apărut și acele delimitatoare între sensuri, iar cineva care vine dinspre Ford, de exemplu, să se ducă spre centrul comercial de acolo, ori spre zona Cârcea ar trebui să parcurgă drumul pe Caracal până la fosta unitate militară să poată să întoarcă. Inițial erau foarte mulți de la Ford care puteau să întoarcă spre Leu direct. Ne cerem scuze celor care au avut un timp de așteptare foarte mare în mașină. A durat, din fericire, o zi și ne-a venit mintea la cap și de la 11.30-12.00 este din nou sensul giratoriu. În următoarea perioada de timp îl vom și defini ca sens giratoriu așa cum este la intrarea dinspre Podari, nu cu acele balize care sunt luate de vânt”, a explicat administratorul public al Craiovei, Sorin Manda.

Acesta a mai spus că există intenții în a face mai multe sensuri giratorii pe aceste străzi.

Sursa foto: facebook – INFO TRAFIC CRAIOVA ȘI DOLJ

1 COMENTARIU

 1. #1
  Newcomer
  Data de inscriere
   16-03-2015
  Mesaje
  44

  La Calu mort sunt multe probleme ce pot avea rezolvare:
  – soferii care se incadreaza incorect in giratoriu;
  -in zona Arabesque, sensul dinspre Ford, se poate sparge scuarul ala cu „panselute” si astfel se poate face o banda de dreapta cu mult inaintea giratoriului;
  …etc., etc.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.