DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Vineri a fost ultima zi a evenimentului „Săptămâna Prevenirii Criminalității”, fiind destinată, potrivit IPJ Dolj, „prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului și siguranței rutiere”. Cu acest prilej au fost desfășurate activități menite a-i responsabiliza pe cetățenii de toate vârstele.

Încă de la primele ore ale dimineții, lucrătorii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu polițiști de la Secția 2 Poliție Craiova au organizat o acţiune preventivă pe trasele mijloacelor de transport în comun de pe raza municipiului Craiova, în cadrul cărora cetăţenii au fost informaţi cu privire la măsurile de prevenire pe care trebuie să le adopte pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor de furt din buzunare, poșete, genți.

De asemenea, poliţiştii de proximitate şi cei de la posturile de poliţie comunale au derulat activităţi în locuri publice (pieţe, târguri, centre comerciale, parcuri, locuri unde îşi petrec timpul persoanele vârstnice, etc.), ocazie cu care au informat cetăţenii cu privire la modurile de operare folosite de infractori şi au transmis recomandări destinate prevenirii infracţiunilor de furt de animale, din buzunare, poșete, genți și infracțiunilor la regimul silvic.

În vederea creșterea gradului de siguranță rutieră, lucrătorii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului Rutier, Serviciului Criminalistic, Biroului Rutier Craiova, reprezentanți ai Serviciului Județean de Ambulanță Dolj și cu voluntari ai Filialei de Cruce Roşie Dolj, au organizat pe raza municipiului Craiova, un exerciţiu de simulare a unui accident de circulaţie în care este implicat un pieton care traversează neregulamentar şi acordarea primului ajutor.

Cu această ocazie, voluntari ai Filialei de Cruce Roşie Dolj au făcut demonstraţii de acordare a primului ajutor, iar poliţiştii au purtat discuţii cu participanții la trafic, în vederea reducerii riscului rutier, cu accent pe principalele cauze generatoare de accidente rutiere.

În cadrul activității au fost distribuite materiale cu caracter informativ-preventiv destinate pietonilor, bicicliștilor, conducătorilor auto, etc., pentru responsabilizarea acestora în vederea creșterii gradului de siguranță rutieră.

Totodată, la nivelul întregului județ, au fost organizate și desfăşurate activităţi de educaţie rutieră în unităţile de învăţământ de către poliţiştii ce au calitate de poliţist rutier, de la toate subunităţile, precum și o serie de acţiuni având drept scop prevenirea accidentelor rutiere pe principalele cauze generatoare.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.