DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Inspectoratul  Școlar Județean Dolj organizează, în perioada 24 – 25 februarie, simularea județeană a examenului de Evaluare Națională pentru elevii de clasa a VIII-a și a examenului de Bacalaureat pentru elevii din clasele terminale.

Peste 9.000 de elevi sunt așteptați să participe la aceste simulări, spun reprezentanții ISJ Dolj.

„Sunt astfel urmărite familiarizarea elevilor cu rigorile examenului, optimizarea rezultatelor obținute de către elevii din învățământul preuniversitar doljean la finalul studiilor gimnaziale/liceale, dar și conștientizarea acestora privind pregătirea temeinică și importanța accesării unui traseu profesional de succes”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISJ Dolj, Nicoleta Lițoiu.

Simularea probelor scrise se desfășoară după următorul calendar:

Simulare probe scrise ale examenului de Bacalaureat

24 februarie 2022 – proba scrisă  E(a) –   Limba și literatura română

25 februarie 2022– proba scrisă E(c) – Proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie)

Simulare probe scrise ale examenului de Evaluare Națională

24 februarie 2022 – proba scrisă – Limba și literatura română

25 februarie 2022– proba scrisă –  Matematică

Examenul de simulare se desfășoară în fiecare unitate de învățământ preuniversitar din județul Dolj care școlarizează elevi de clasa a VIII-a și elevi din clasele terminale sub supraveghere audio-video.

Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore pentru elevii care susțin simularea examenului de bacalaureat și de două ore pentru elevii care susțin simularea evaluării naționale.

Probele scrise vor începe în fiecare zi de examen la ora 9:00.

„Comunicarea rezultatelor la simularea județeană a examenului de Evaluare Națională se va face în data de 7 martie 2022, respectiv în data de 9 martie, pentru simularea județeană a examenului de Bacalaureat.

Rezultatele obținute de elevi la simularea județeană sunt analizate la nivelul fiecărei unitați de învatamant în care s-au desfășurat aceste simulări prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședinte cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare”, a mai spus Lițoiu.

Notele elevilor nu vor fi trecute în catalog. Se poate face acest lucru dacă elevul îl solicită.

Rezultatele obținute la simulările examenelor naționale nu se contestă.

 

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.