DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

O mare parte din munca de a fi proprietarul unei case constă în a te îngrijora cu privire la siguranța pe care o ai. Să liniștești grijile despre un eventual incendiu, un accident sau alte daune ce afectează atât bugetul cât și siguranța ta, este un lucru major.

Spargerile de case reprezintă un lucru care te poate ține treaz noaptea mai ales dacă locuiești singur sau ai bunuri de valoare de neînlocuit. Vestea bună este că prin intermediul unui sistem de alarmă de la Spy Shop poți lua atitudine și să protejezi locuința în așa fel încât să te poți simți în siguranță oricând.

Cu toate astea, prima dată să vedem cum gândește un hoț.

Ce caută hoții?

Chiar dacă o spargere necesită planificare din timp (transport, cale sigură de ieșire etc), cele mai  multe cazuri se nasc din oportunități. Hoții vor lua în vizor un cartier, de unde vor alege ținte sigure și lipsite de rezistență.

Un hoț profesionist, cu abilități și experiență ar trebui să poată trece de orice sistem de alarmă și ar trebui să te poată jefui cu tine de față, cu o armă îndreptată spre tine. Pentru a nu ne gândi la orori de genul, cheia constă în a te transforma într-o țintă greu de păcălit. În momentul când hoții îți vor evalua proprietatea, vor ajunge la concluzia că nu merită bătaia de cap și vor continua cu alte case.

Ei caută, de obicei, o cale rapidă de intrare și ieșire. Sunt în căutare de metode de a intra precum crengile dure ale unui copac sau o scară pentru a intra la un geam de la etaj care, cred ei, este deblocat pe timpul zile cât ești tu la muncă. De asemenea, tufele înalte până la geam îi vor ajuta să se protejeze de ochii trecătorilor iar ușile de intrare din spate sau lateral sunt foarte vulnerabile și perfecte pentru cauza lor. Și sperăm că nu mai trebuie să îți spunem că o ușă de la garaj deschisă reprezintă o invitație deschisă pentru ei.

Ce cred hoții despre sistemele de alarmă?

Aceste sisteme acționează ca un spray împotriva hoților; în primul rând, ca factor descurajant. Mulți dintre ei vor încerca să îl oprească și să evacueze cât mai repede. Dacă nu este nicio cameră de supraveghere implicată, fii sigur că nu îi mai vezi. Chiar și în cazul în care o cameră îi va descuraja pe unii din ei, alții vor fi și mai tentați de dorința de a intra, prezența camerei indicând bunuri de valoare de protejat.

O idee bună este achiziția unui sistem complet de alarmă ce poate fi accesat de la distanță pentru ca tu să ai mereu garda sus și să poți alerta autoritățile în cazul în care se întâmplă ceva. Pe lângă sistemul de alarmă, camerele cu senzori de mișcare care declanșează o lumină vor descuraja orice potențial hoț în special în momentul în care sunt expuși camerelor sub lumina reflectoarelor.

O metodă populară de acțiune a hoților în ceea ce privește sistemele de alarmă funcționează după cum urmează: ei se aruncă printr-o fereastră sau ușă mai fragilă și profită de secundele de întârziere pe care sistemul le acordă proprietarului (în cazul unei alarme false, el poate opri sistemul) pentru a anula alarma înainte de a se declanșa.

Un sistem wireless este, de asemenea, o idee bună datorită faptului că nu poate fi sabotat prin tăierea firelor. Pe de altă parte, hoții ar putea avea instrumentele necesare pentru a bruia semnalul sistemului, deci te sfătuim să verifici cu furnizorul tău de echipamente dacă acestea sunt rezistente în fața unui atac de asemenea natură.

Cel mai bun lucru în ceea ce privește sistemele de alarmă este monitorizarea de către o firmă specializată. Acești operatori se pot ocupa de sistemul tău și de alarmele pe care le declanșeză chiar și atunci când tu nu poți vorbi la telefon sau nu poți gestiona sistemul din aplicația dedicată.

O altă idee bună o reprezintă sitckerele care indică prezența unui sistem de alarmă, lipite pe gard sau pe fereastră. Din nou, aceasta nu este o măsură de siguranță, ci un factor descurajant pentru potențialii hoți care ți-au luat locuința în vizor.

Alte măsuri de precauție

Pe lângă un sistem de alarmă, mai sunt și alți pași pe care îi poți parcurge pentru a te menține o țintă grea pentru spărgători. În primul rând, asigură-te că nu ai uși vulnerabile la intrările principale în casă și că geamurile sunt mereu închise atunci când nu ești acasă.

De asemenea, în ceea ce privește bunurile de valoare, asigură-te că le depozitezi într-un seif sau într-un alt loc sigur în casă, greu de găsit. Hoțul nostru tipic va încerca să între și să iasă rapid din casă, furând doar ce este la îndemână; ascunderea bunurilor valorice îi va face munca mult mai grea și îți va da posibilitatea să alertezi autoritățile cât el este încă în acțiune.

Pe de altă parte, o metodă de protecție simplă și foarte veche este un cățel de companie. Un cățel care latră la necunoscuți și poate și mușca atunci când este nevoie reprezintă un gardian foarte eficient pentru o mare parte din spărgătorii de case. Chiar dacă unii hoți sunt atât de inventivi încât vor aduce cu ei mâncare pentru companionul tău, ideea de bază este că este bine să ai un asemenea prieten care poate face zgomot în cazul în care ceva se întâmplă în lipsa ta. Gândește-te doar la vecinii tăi care au ca animal de companie o pisică sau un peștișor…

În final, noi îți recomandăm să te pui puțin în locul hoțului; plimbă-te prin curte, fii atent la geamuri, tufișuri pentru a te ascunde, crengi de pe care poți urca până la etaj, vulnerabilitatea ușii  de la garaj și orice alte căi de intrare în casă; acelea trebuie protejate cu mare atenție.

Protejează-te și tu

Chiar dacă ai parcurs măsurile de precauție necesare pentru a nu deveni ținta hoților, un sistem de alarmă este cea mai solidă metodă de a te proteja pe tine, casa și familia ta. Ei se pot ocupa de momentele în care pleci grăbit de acasă și uiți să încui ușile sau să armezi sistemul sau dacă ești plecat din oraș și nu ai pe cine să lași responsabil de casa ta.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.