Situația de la ATI Craiova tot mai grea. Pacienți în stare gravă...

Situația de la ATI Craiova tot mai grea. Pacienți în stare gravă în așteptarea eliberării unui pat

2.385
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 1,00)

Situația locurilor de Terapie Intensivă de la Craiova este tot mai gravă, opt pacienți cu forme severe de COVID-19 așteaptând, luni, eliberarea unui pat în secție.

Într-o intervenție în direct, la Realitatea Plus, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă, Laurențiu Ivanovici, a afirmat că situația se agravează aproape de la o oră la alta, pe măsură ce numărul cazurilor grave din Dolj și zonele limitrofe crește.

„Avem doar 20 de locuri și, în continuare, suntem asaltați de noi cazuri. Avem 8 pacienți în stare mai gravă, în așteptare pentru un loc la ATI, dar aveam și alții în stare mai puțin gravă. Principala problemă rămâne găsirea  unui loc la urgențe. Cei 8 pacienți în stare mai gravă sunt transportabili, am solicitat în fiecare zi sprijin de la Centrul Județean pentru Control și Coordonare a Intervenției Dolj pentru a-i transfera către alte spitale care au locuri libere dar, din păcate, nu a fost niciun astfel de pacient transferat (…) Pacienții sunt acceptați în sectorul ATI COVID în funcție de gravitatea stării lor. Urmează ca azi (luni – N.R.) să se elibereze 2 locuri și, automat, cele mai grave două cazuri vor fi transferate acolo”, a afirmat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova.

La sfârșitul săptămâni trecute, doi pacienți vârstnici, bolnavi de COVID, au decedat în izolator, așteptând să fie mutați la Terapie Intensivă.



3 COMENTARII

  1. #1
    Insane
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    6992

    E greu.
    Si inca nu crede lumea

  2. #2
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    7699

    Lumea nu crede vrajeli ordinare ca lumea nu e formata toata numai din turme de oi umile si dresate.

    Sunt putine locuri la ATI asta este. La un oras si o zona metropolitana cu atatea sute de mii de locuitori sa ai cateva zeci de locuri la ATI… aia e problema.. nu e ca e marea infestare de covrigi a mileniului.

    la ATI si inainte de covrigi era tot timpul capacitatea aproape de maxim.

  3. #3
    De-al casei
    Data de inscriere
     04-03-2019
    Mesaje
    303
    Citat Mesaj initiat de niculicitavi
    E greu.
    Si inca nu crede lumea

    Ce usor poti sa fi manipulat

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.