DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Noi focare de coronavirus au fost depistate, marţi, în două centre din Filiaşi, unul de recuperare pentru persoanele cu handicap, cel de-al doilea pentru îngrijire bătrâni, inspectorii de sănătate publică aplicând din nou amenzi şi avertismente din cauza neregulilor depistate. 

Potrivit prefectului judeţului Dolj, Nicuşor Roşca, despre situaţia de la Filiaşi a aflat date luni seara. Culmea este că şi aici, ca la căminul din Craiova, situaţia a explodat inexplicabil.

Autorităţile sunt neputincioase în faţa acestui virus şi ridică din umeri când sunt întrebate cum, într-un interval de câteva zile, bilanţul îmbolnăvirilor, a ajuns la 63 din cei 121 de rezidenţi.

„Situaţia nu este una bună, potrivit ultimelor raportări. Avem 63 de rezidenţi infectaţi din 121 câţi sunt în total. Am aflat despre această situaţie de aseară. Am discutat cu DSP Dolj, am cerut o anchetă epidemiologică şi am solicitat să vină Inspecţia Sanitară din cadrul DSP Dolj pentru a se stabili cauzele care au dus la acest număr mare de infectări în acest cămin. Până la sfârşitul lunii iulie, numărul caurilor era zero. Nu ştiu ce s-a întâmplat în două săptămâni”, a declarat prefectul judeţului Dolj.

Din rândul personalului, 23 de angajaţi au fost depistaţi cu COVID-19.

După noi provocări, inspectorii de sănătate publică din cadrul DSP Dolj au ieşit din birouri şi au efectuat o verificare şi la acest centru. Doar pentru că le-a fost cerut să o facă, deşi teoretic situaţia părea a fi ţinută sub control.

„Am constatat cantităţi insuficiente de materiale de protecţie şi de substanţe biocide. Am mai observat nerespectarea de către personal a regulilor de evitare a recontaminării. De asemenea, nu au fost respectate nici măsurile de distanţare socială. Am sancţionat cu avertism cei doi medici, din fiecare centru, unul la Sfântul Nectarie, celălalt la Sfântul Dimitrie şi am aplicat o amendă coordonatorului comun al celor două centre”, a spus unul dintre inspectorii prezenţi, marţi, la control.

Acesta a mai spus că se va reveni în cele două unităţi, peste 48 de ore, întrucât au fost prescrise mai multe măsuri ce vor trebui luate pentru o redresare a situaţiei. O situaţie, culmea, scăpată de sub control chiar sub ochii autorităţilor şi a directorilor care obişnuiesc, din varii motive, să ascundă mizeria sub preş.

Unităţile din Filiaşi se găsesc sub conducerea DGASPC Dolj, Florin Stancu, directorul instituţiei nerăspunzând la telefon pentru a explica situaţia în care se găsesc aceste persoane. A fost şi dumnealui la Filiaşi şi poate această situaţie îl va determina să verifice, cât mai urgent, toate centrele din judeţ.

Din cauza acestei situaţii, a fost deschis şi un dosar penal, fiind făcute cercetări pentru „zădărnicirea combaterii bolilor”, anunţă reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Filiaşi.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.