SJCU Craiova: Fără concursuri organizate la nivelul secțiilor. „Nimeni nu mai este...

SJCU Craiova: Fără concursuri organizate la nivelul secțiilor. „Nimeni nu mai este stăpân pe niciun post”

4.061
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Craiova a schimbat modalitatea de organizare a concursului pentru personal mediu, însemnând că se va organiza la nivel de unitate medicală, ci nu pe fiecare secție cum se obișnuia până acum.

Procedând astfel, spune directorul SJCU Craiova, Eugen Georgescu, situația va fi transparentă. Pentru farmacie și laboratorul de angiografie procedura nu se schimbă.

Necesarul de posturi de asistente pe întreg spitalul este de 130 de asistente, 77 infirmiere, 35 brancardieri, 60 îngrijitoare. Se încearcă, treptat, acoperirea acestui necesar.

„Se va da concursul pe spital, apoi oamenii vor fi împărțiți pe secțiile unde este nevoie. Nimeni nu mai este stăpân pe niciun post. În urma analizei, s-a hotărât scoaterea la concurs a cinci posturi de asistent debutant generalist, două asistenți debutanți de radiologie și un post de infirmier debutant, în cadrul laboratorului de angiografie, unde este nevoie urgentă de angajări, pentru că un asistent este în concediu de creștere a copilului și altul are probleme de sănătate. Concursul are loc pe 2 decembrie, iar dosarele se pot depune până pe 22 noiembrie. Urmează să se publice în monitorul oficial 13 posturi de asistenți medicali debutanți generaliști, 12 posturi de infirmiere debutant”, a spus conducerea spitalului.

S-a ajuns la acest deficit și din cauza faptului că sunt cadre medicale care stau în concediu fără plată, de câțiva ani, posturile respective fiind blocate. Unii dintre medici sau asistenți medicali care procedează așa, sunt plecați la muncă în străinătate.

„Există 26 de oameni în concediu fără plată. Toate s-au făcut cu aprobarea sindicatului. Sunt oameni care se află în concediu fără plată și din 2016”, au completat cei din conducerea SJU Craiova.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.