Societatea civilă din Craiova nu vrea 5G: alterează genele, metabolismul, provoacă, autism,...

Societatea civilă din Craiova nu vrea 5G: alterează genele, metabolismul, provoacă, autism, ADHC și cancere

2.423
7
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Medici, biochimişti, fizicieni, ingineri, jurişti, sociologi, economişti și teologi au participat, marți, la Craiova, ca reprezentanți ai societății civile, la singura dezbatere publică organizată în țară privind riscurile pe care le are folosirea tehnologiei 5G. După patru ore de expuneri bazate pe studii și cercetări, cei circa 200 de participanți au votat împotriva implementării acestei tehnologii în Craiova. Decizia va fi înaintată Consiliului Local.

În cadrul dezbaterii publice organizată de Facultatea de Agronomie a Universităţii din Craiova şi Asociaţia Civică pentru Viaţă (ACpV), în premieră națională, subiectul a fost abordat, potrivit preşedintelui ACpV, conf. univ. dr. Luminiţa Simoiu, de la Facultatea de Chimie a Universităţii din Craiova, din perspectiva ştiinţei și a efectelor asupra sănătăţii. ”Comunitatea ştiinţifică internaţională a protestat împotriva acestei tehnologii, sunt foarte multe studii care arată că radiaţiile electromagnetice sunt nocive„, a afirmat preşedintele ACpV.

Potrivit acesteia, comunitatea academică trebuie să ofere un punct de vedere înainte de a fi luate deciziile de acordare a licenţelor de funcţionare, de implementare a aceste tehnologii în România, date fiind implicațiile majore ale utilizării 5G.

Numeroase simptome, asociate radiaţiilor electromagnetice. La copii – autism, ADHC şi astm

Preşedintele Societăţii de Medicină de Familie din Dolj, dr. Adriana Dogaru, a explicat că, în literatura de specialitate, există simptome asociate radiaţiilor electromagnetice cum ar fi sângerările nazale, dureri ale extremităţii cefalice, ale globilor oculari, retrosternale, greaţă, oboseală, hiperactivitate, anxietate, depresie, spasme musculare, stări de vomă, tinitus, ameţeli, tulburări de somn, dislexie, tulburări de atenţie şi memorie, tulburări de vedere, de auz şi simptome asemănătoare gripei.

Acestea sunt cele mai frecvente simptome asociate tehnologiei 4G. 5G este mult mai rea decât 4G. Ca efecte asupra organismului uman, care sunt deja demonstrate, tehnologia aceasta alterează genele, metabolismul, dezvoltarea celulelor stem, favorizează apariţia diferitelor tipuri de cancer, în special la nivel cerebral, leucemiile, favorizează apariţia bolilor cardio-vasculare, deficienţe cognitive, distrugerea ADN-ului celular, creşterea nivelului de radicali liberi şi stresului oxidativ, determină deficienţă de memorie, avort spontan, afecţiuni neurologice, obezitate, diabet, deprecierea sistemului imunitar, alergii, efecte termice la nivelul pielii, iar la copii – autism, ADHC şi astm„, a precizat dr. Dogaru.

Aceasta a expus și două cazuri pe care le tratează și care sunt cauzate de folosirea tehnologiei.

Sunt oameni au avut de suferit din cauza radiaţiilor electromagnetice. O pacientă în vârstă de 37 de ani, pe care am preluat-o în cabinet la vârsta de 10 ani şi care a fost atent investigată de-a lungul timpului, pentru că mama ei era extrem de grijulie ca fata ei să nu facă vreo boală, a început să aibă probleme de la vârsta de 19 ani, când s-a angajat la o mare companie de telefonie, la un call center. Deci, această fată vorbeşte cu cască de bluetooth timp de 8 ore pe zi din anul 2006. La fiecare oră are 10 minute pauză, dar nici atunci nu apucă să-şi dea acea cască jos. De-a lungul timpul a avut o serie de probleme: în 2010 a avut un avort spontan fără absolut niciun motiv vizibil, în 2012 a început o aritmie şi a intrat pe tratament cronic cu antiaritmice. Ea nu mai poate trăi fără betaloc, iar cauza de aritmie nu a fost identificată. Din 2016, face alergii greu de tratat, i se administrează hidrocortizon, care are tot felul de efecte adverse, dar altfel nu poate trece peste aceste alergii. În prezent are depresie, insomnie, a devenit dependentă de xanax şi prezintă foarte des stări gripale care nu au nicio explicaţie. Eu am încercat să o conving să îşi schimbe locul de muncă, dar refuză, pentru că este un loc de muncă bine plătit. Poate va reuşi să o convingă psihologul„, a spus dr. Dogaru.

Un alt caz tratat de medic este al unui bărbat de 55 de ani, care folosea permanent casca bluetooth. Potrivit medicului Dogaru, pacientul a prezentat, în ultimul, o tumoră neoplazică la sistemul nervos central, invazivă şi foarte agresivă. După intervenţia chirurgicală, medicii i-au interzis să mai folosească telefonul mobil şi mai ales bluetoothul.

Șefa Secției de Oncopediatria din Craiova: ”Orice iradiaţie poate fi o cauză potenţială a apariţiei cancerului”

La rândul său, şefa compartimentului de Oncopediatrie din cadrul Spitalului de Urgenţă din Craiova, prof. univ. dr. Polixenia Stancu a apreciat că dimensiunea fenomenului folosirii telefoanelor de către copii este extrem de mare. „Am impresia că părinţii copiilor nu îşi dau seama ce înseamnă o cauză principală (a cancerelor în rândul copiilor n.r.) care este iradierea. Sunt copii care vin la două luni, patru luni, cu telefonul lângă urechea lor, că doarme bine copilul dacă ascultă muzică la telefon. Vin copii care stau permanent pe telefon. Avem televizor în fiecare salon, dar nu mai contează televizorul, pentru că ei sunt cu telefoanele, cu jocuri pe telefon, cu poveşti pe telefon, cu muzică pe telefon, durata de expunere este foarte mare şi este de la vârsta cea mai fragedă. Copii care abia stau în şezut, dar butonează telefonul, a explicat Stancu.

Ea a adăugat că dintre tumorile solide, cele cerebrale sunt cele mai frecvente la copii, sunt greu abordabile neurochirurgical şi rămân cu consecinţe cum ar fi epilepsia, hidrocefalia.

OMS confirmă că orice iradiaţie poate fi o cauză potenţială a apariţiei cancerului. Eu mă confrunt cu foarte multe trombocitomii, cu risc major pentru sănătatea copiilor, iar mamele nu vin decât cam în ultimul moment, când văd că copilul sângerează mult şi deja nu se mai ţine pe picioare. Nu există perioadă în spital să nu avem copii cu epilepsie. Tulburările pe care le au din cauza iradiaţiilor pot să fie funcţionale, adică nu găseşti ceva organic, dar există modificări ale traseelor de activitate electroencefalografice care apar. Sunt copii cu foarte multe probleme şi în ultimul timp sunt foarte multe cazuri„, a spus dr. Polixenia Stancu.

Potrivit preşedintelui ACpV, Luminiţa Simoiu, participarea la dezbaterea organizată este reprezentativă pentru societatea civilă din Craiova, întrucât au fost distribuite mii de invitaţii, inclusiv autorităţilor publice, tuturor instituţiilor publice din Craiova, pentru a-şi exprima un punct de vedere.



7 COMENTARII

  1. #1
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    7657

    Atatea prostii spuse „de asa zici oameni de stiinta” mai rar mi-a fost dat sa citesc la viata mea la un loc.
    Banuiesc ca astia care au spus atatea prostii pe banda rulanta au si diplome prin domenii cheie.. jenant si in acelasi timp alarmant.

    Radiatiile de la wi-fi 2G, 3G, 5G sunt radiatii radio NEIONIZANTE adica nu distrug celulele, nu distrug ADN -ARN celular

    Au anumite probleme si sensibilitati cu astfel de radiatii radio doar persoanele care sunt radiosensibile si au sensibilitate mare la astfel de radiatii.

    Din punctul meu de vedere 5G nu-i absolut niciun pericol iminent pentru sanatate si cancere. O celula 5G emite cu aproximativ aceeasi putere ca o celula 4G, 3G si 2G.. adica cu aproximativ 50W putere. Ganditi-va la un bec de 50W.. incandescent.. cati ati stat cu el aprins in casa.. daca ati murit de la bec… fiindca e vorba de aceeasi radiatie neionizanta. Plus ca o celula de telefonie mobile 5G in banda sub 6 GHz… la o putere de 50W acopera o arie de sute poate chiar mii de metri patrati si nu doar o camera de 10-12m patrati … deci radiatia aia se disipa nu e concentrata intr-un spatiu mic.

  2. #2
    De-al casei
    Data de inscriere
     03-03-2011
    Mesaje
    473

    Vai vai si iarasi vai! Rusinea lumii o sa ajungem!! Pai studiile si cercetarile se fac
    de-a lungul a foarte foarte multi ani..nu din noiembrie 2019! Exact ca si la medicamente..studiile dureaza ani si ani! Dar oricum la noi sa ajungi cu o diploma de medic,economist,bla bla si tra la la cred ca stie toata lumea cat de „greu” este si cat de „mult”trebuie sa inveti.. deci sunt convins ce inteligenti au participat!

  3. #3
    Trancer
    Data de inscriere
     11-08-2008
    Locatie
     Крайова
    Mesaje
    501

    ACpV = Asociatia Civica pentru Viata? Aceiasi debili care se plangeau ca ii otraveste fabrica de etanol de la Podari?

    iohanist
  4. #4
    0-day Member
    Data de inscriere
     22-01-2020
    Mesaje
    0

    Buna ziua,
    Sunt inginer diplomat, cu diplomele obtinute in urma examenelor sustinute inca pe vremea cand asupra acestora nu planau suspiciunile despre care vorbiti Dv. (koss® koss®-Insane; costyn0714-De-al casei; adymartianul-Trancer), la fel ca toti cei care au reprezentat societatea civila la dezbaterea mai sus mentionata.
    O prima intrebare se ridica din comentariile dv. ce competente aveti care va permit sa evaluati calitatea persoanelor prezente acolo? Ati participat ? Daca nu, de ce ? – era o dezbatere publica cu (intrare libera!), care a reunit societatea civila din Craiova – presupun ca va considerati parte a acesteia – cu pareri pro si contra, si inteleg ca opinia dv. se aplica tuturor participantilor atat pro cat si contra!
    Ca orice inovatie intr-un domeniu tehnologia 5G adresata telefoniei mobile – trebuie testata suficiet inainte de a o implementa la scara larga – si chiar asa poate veni cu efecte secundare.
    In continuare imi permit sa citez cateva opinii pe care va rog sa le contraziceti in masura in care aveti competente superioare:
    Dl. Martin L. Pall, PhD, is a Professor Emeritus of Biochemistry and Basic Medical Sciences, Washington State University, Pullman, Washington, U.S.A – https://me-pedia.org/wiki/Martin_Pall a afirmat:
    EMF(ElectroMagneticFields) – Campurile electromagnetice provoacă îmbătrânirea prematură și vătămarea corpului uman, inclusiv daune fertilității, creierelor, inimilor și chiar ADN-ului! El a fost pionier în cercetarea care arată modul în care EMF-urile activează VGCC-urile organismului (canalele de calciu cu tensiune) care le determină să elibereze ioni de calciu în exces în celulă. Acest lucru duce apoi la oxidul nitric (NO) și superoxidul care reacționează aproape instantaneu pentru a forma peroxinitrit și radicali liberi. Multe studii de genul acesta (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4712174/) arată că peroxinitritul dăunează ADN-ului. Dr. Pall a afirmat fără echivoc că „lansarea 5G este absolut nebună” – https://www.youtube.com/watch?v=kBsUWbUB6PE.
    Dl. Dr. Ben-Ishai -https://ariel.academia.edu/PaulBenIshai:
    Rețeaua 5G folosește și transmite frecvențe care ne afectează canalele de transpirație, care acționează ca antene. Cu alte cuvinte, cel mai mare organ al nostru, pielea, poate fi influențat și manipulat de 5G. În acest articol – „5G și IoT: Grila de control tehnologic total fiind rulată rapid” (http://freedom-articles.toolsforfreedom.com/5g-iot-technological-control-grid/) – a prezentat conexiunea dintre 5G și canalele de transpirație ale corpului nostru
    „[Frecvențele 5G] ne vor sfâșia cu lungimi de undă care vor interacționa cu structura geometrică a pielii noastre … Am descoperit că canalele de transpirație funcționează ca antene elicoidale … conducta de transpirație a făcut parte integrantă a mecanismului de absorbție a energiei, electromagnetice, cuprinse între 75-100 GHz și că, dacă ați schimba caracterul canalului de transpirație, adică l-ați făcut să funcționeze, puteți schimba efectiv acea absorbție la un moment dat și dacă puteți face asta puteți urmări modul în care o persoană este sub stres. . „
    Mai multe informatii puteti gasi aici: https://eu-ro-dj.blogspot.com/2019/12/poluarea-electromagnetica-de.html
    Ichei cu speranta ca veti participa pe viitor la dezbaterile publice care privesc societatea civila din care faceti parte!

  5. #5
    0-day Member
    Data de inscriere
     22-01-2020
    Mesaje
    0
    Citat Mesaj initiat de adymartianul
    ACpV = Asociatia Civica pentru Viata? Aceiasi debili care se plangeau ca ii otraveste fabrica de etanol de la Podari?

    Fabrica de etanol (bio-etanol dupa cum auto-declara) nu imbolnaveste in mod direct. Daca ati locui in Podari si ar creste traficul actual cu cateva zeci de camioane pe zi (necesare pt. aprovizionarea cu paie – materie prima pentru fabrica) considerati ca ati fi afectat? Emisiile de CO2, cat si alte gaze nu sunt in schimb localizate strict in Podari…
    Potrivit statisticilor, într-un an, un copac obişnuit (adult) absoarbe peste 6 kg de CO2, iar pentru absorbţia celor 223 225 tone/an CO2 de la fabrica Clariant ar fi nevoie de 37.204.166 de copaci în plus faţă de vegetaţia existentă în zonă, adică de aproape 500 ha de pădure plantate în jurul fabricii, altfel înseamnă că România nu va face economie la CO2, dimpotrivă, se va accentua poluarea în zonă.
    Probabil ca nu ati participat la dezbaterea publica …
    Alte informatii gasiti aici:
    http://epochtimes-romania.com/news/inclestare-pe-paie-apa-si-aer-in-dolj-ma-leg-cu-lanturi-de-poarta-ma-fac-carne-vie—292151
    https://jurnaldecraiova.ro/craiovenii-trebuie-sa-stie-fabrica-clariant-de-la-podari-risc-de-poluare/
    https://www.agerpres.ro/social/2019/09/19/dolj-cl-podari-a-respins-proiectul-de-organizare-a-unui-referendum-privind-construirea-fabricii-de-bioetanol-clariant–372533

  6. #6
    Trancer
    Data de inscriere
     11-08-2008
    Locatie
     Крайова
    Mesaje
    501

    Cam de cate hectare de padure ar fi nevoie in jurul fabricii Ford pentru a absorbi CO2-ul generat de sutele de camioane care vin si pleaca zilnic?
    Acolo nu v-am auzit sa protestati.

    iohanist
  7. #7
    0-day Member
    Data de inscriere
     22-01-2020
    Mesaje
    0
    Citat Mesaj initiat de adymartianul
    Cam de cate hectare de padure ar fi nevoie in jurul fabricii Ford pentru a absorbi CO2-ul generat de sutele de camioane care vin si pleaca zilnic?
    Acolo nu v-am auzit sa protestati.

    Pe scurt: Normele de poluare pentru camione EURO x prevad limite de CO2/km ceea ce inseamna ca se emana in timp ce se deplaseaza, deci nu in acelasi loc ca in cazul unui cos de evacuare care sta pe loc si emana cantitati uriase. Normele Eurox pentru masini prevad ceva de genul ~2-3x100mg/km, deci ~0.2-0.3mg/m pana la emisiile de cateva tone/locatie (cazul cosului de evacuare) cred ca trebuie sa treaca milioane de camioane, sau sa stationeze cu motorul pornit sute de mii de camioane.
    Sper sa reusiti sa concentrati in jurul preocuparii pentru mediu cat mai multi locuitori ai Craiovei si sa va alaturati demersurilor intreprinse de orice ONG in sensul scaderii poluarii de orice fel.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.