DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Polițiștii din județul Dolj derulează, în această perioadă, o serie de acțiuni pentru verificarea și impunerea folosirii centurii de siguranță, aplicând și amenzi în cazul șoferilor sau pasagerilor prinși în neregulă.

În perioada 11-17 martie, la nivelul Inspectoratul de Poliție Județean Dolj se derulează acțiunea TISPOL Seatbelt în cadrul căreia polițiștii desfășoară activități pentru verificarea și impunerea folosirii centurii de siguranță și a dispozitivelor de fixare omologate, aceasta fiind o activitate desfășurată simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene.

Scopul verificărilor nu este acela de a da amenzi, spun oamenii legii, ci de conștientizare a importanței utilizării centurii de siguranță.

„Centura de siguranţă are rolul de proteja pasagerii autoturismului, inclusiv şoferul. O funcţie esenţială a acesteia este aceea că reduce riscul accidentării la coloana vertebrală, întrucât, la momentul impactului, te va ţine nemişcat, în scaunul maşinii, cu spatele drept. De asemenea, prin purtarea centurii se exclude riscul părăsirii autoturismului în momentul unui impact. Şoferii pot să transporte minori doar dacă aceştia din urmă poartă centura de siguranţă sau dacă stau într-un scaun special pentru copii, conform legislaţiei în vigoare”, se arată într-un buletin informativ al IPJ Dolj.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.