Șoferii microbuzelor școlare, instruiți de polițiștii de la Rutieră

Șoferii microbuzelor școlare, instruiți de polițiștii de la Rutieră

2.087
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Polițiștii rutieri desfășoară, în această perioadă, acțiuni de instruire a conducătorilor de vehicule destinate transportului de elevi, cu accent pe respectarea regulilor de circulație, în vederea creșterii siguranței rutiere.

Chiar azi a avut loc, la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, o astfel de întâlnire a polițiștilor cu șoferii de autovehicule pentru transport școlar, în cadrul căreia oamenii legii le-au prezentat conducătorilor auto regulile pe care trebuie să le respecte pentru a nu fi implicaţi în evenimente rutiere.

Totodată, poliţiştii au precizat că sunt în desfăşurare verificări care vizează deţinerea permisului de conducere necesar pentru tipul de vehicul, deţinerea şi valabilitatea inspecţiei tehnice periodice a autovehiculelor în cauză, precum și a asigurării obligatorii de răspundere civilă auto.

De asemenea, se va pune accent pe respectarea destinaţiei pentru care au fost repartizate aceste vehicule.

Nu în ultimul rând, polițiștii vor verifica semnalizarea rutieră din zona unităților de învățământ, pentru a se asigura de buna vizibilitate a acesteia.

Polițiștii vor continua să deruleze acțiuni și după debutul școlii, pe mai multe paliere, astfel încât să se asigure condiții optime și de siguranță, atât pentru cei mici, cât și pentru părinți și profesori.

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.