ȘPAGA în spitale, fenomen greu de combătut. Ministrul Pintea: „Nu va dispărea,...

ȘPAGA în spitale, fenomen greu de combătut. Ministrul Pintea: „Nu va dispărea, decât poate în timp”

4.982
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a menționat, joi, la Satu Mare, unde participă la Conferința de Îngrijire a Pacientului, că încă se mai dă și se ia mită în spitale. 

Pintea consideră că de vină nu sunt doar cadrele medicale, ci și pacienții.

„Din informațiile mele, da. Avem un chestionar de feedback pe care îl prelucrăm, raportul acesta se publică pe site-ul Ministerului, dar eu am informații mai multe și pot să văd spitale unde se percepe declarativ, fiindcă pacienții spun asta. Nivelul a scăzut, era de așteptat să scadă, nu va dispărea acest fenomen decât poate în timp, dar suntem de vină cu toții, atât pacienții, cât și personalul medical”, a spus ministrul Sănătății.

Și la spitalele din Craiova și din județul Dolj se mai practică acest obicei, situații despre care vorbesc chiar pacienții după ce își rezolvă problemele medicale.

 



3 COMENTARII

  1. #1
    De-al casei
    Data de inscriere
     03-03-2011
    Mesaje
    472

    Nu prea am fost prin spitale insa si cand am fost nu am dat nimic! Si eu am servici si nimeni nu mi-a oferit si nici nu as fi luat! De ce sa dai cand este meseria lor si sunt platiti pt asta chiar foarte bine?? Cretini sunt aia care ofera si cei carora li se cere si nu suna imediat sa anunte! Am mai zis asta…romanul se va educa doar cu frica de amenzi mari si cu pierderea libertatii pe un timp indelungat!

  2. #2
    Junior
    Data de inscriere
     07-09-2010
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    82

    Dar e mare lucru sa se puna camere video?
    E mare lucru sa nu mai aiba buzunare la halate?

    Sa incercati sa AJUTATI colegii de pe forum. Lumea vine aici sa si invete ceva. Daca un utilizator primeste glume si raspunsuri ironice, nu va invata nimic, iar pe viitor va va raspunde cu aceeasi moneda.Sa le multumiti celor care va ajuta. Un simplu multumesc il face pe cel care a ajutat sa se simta bine si sa repete gestul si pe viitor.'Vorba dulce mult aduce.'
  3. #3
    De-al casei
    Data de inscriere
     04-03-2019
    Mesaje
    261
    Citat Mesaj initiat de costyn0714
    Nu prea am fost prin spitale insa si cand am fost nu am dat nimic! Si eu am servici si nimeni nu mi-a oferit si nici nu as fi luat! De ce sa dai cand este meseria lor si sunt platiti pt asta chiar foarte bine?? Cretini sunt aia care ofera si cei carora li se cere si nu suna imediat sa anunte! Am mai zis asta…romanul se va educa doar cu frica de amenzi mari si cu pierderea libertatii pe un timp indelungat!

    Bai nene, tu esti o raritate. Spagile sau mita cum vrei tu sa-i spui, este la ordinea zilei peste tot. Rare sunt cazurile/firmele care nu pot ajuta contra spagii. Romanul se va educa cand o sa aiba o educatie si civilizatie buna(cam greu) cand la noi aceste lucruri tind spre ZERO, cand o sa fie bine platiti la adevarata valoare a muncii prestate a fiecaruia, etc. cea ce este cam greu in tara asta numita Romania. Acum mai toti se uita dupa facut bani cat mai multi si foarte usor, spagi, mita, munca putina si pacaleala. Cu asa zisa democratie de dupa 90, am deschis mintea mafiotilor care sa fure, sa jecmaneasca, si sa faca bani usor fara prea multa munca, prin spagi, mita, etc. Tare mi-ar place sa ai nevoie odata in spital cu o ruda ceva, si sa ti se ceara o anumita suma de bani, caci daca nu nu te taie, sau cand nu o sa fi bagat in seama, semn ca trebuie sa dai spaga, si daca nu dai cat sa fie multumiti ti-o arunca inapoi spunanc ca nu e bine. Sau asistenta care sa nu se uite la tine mai ceva ca la un cacat pe strada daca nu-i dai cel putin 10-50 de lei sa te duca din salon la cabinet, sau sa ti se schimbe lenjeria pe pat sau alte minuni. Sti zicala aia, pana nu te lovesti cu capul de pragul de sus, nu il vezi pe cel de jos. Tu cam asa esti, si din ce spui tu, reiasa ca nimeni nu cere spaga, la tine sa-u comportat ca atare asa cum este normal sa isi faca datoria ca pentru asta sunt platiti. Pana acum se plangeau ca au salarii mici, dar acum le-au fost dublete, sau char triplate in unele cazuri, dar spaga ramene, ca nu sunt prosti sa renunte la un venit mocca asa cazut din cer, ca doar nu este nimeni prost. Trebuie si amenzi babane si puscarie, pentru mita/spaga este cod penal, adica puscarie. Cum alte tari tolereaza prostitutia cum zic la televizor zilele astea, asa si noi toleram mita/spaga. Sa nu spuna ca pintoasa aia nu ia spagi la minister, sau daca un mare jmecher este dat in gat cu ceva, nu se apeleaza din ce in ce mai sus pentru a fi scapat, sau sanctionat asa de fatada cu luarea din salariu cu 10% pe o luna sau maxim 3 luni asa de fatada.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.