Spitalul de pediatrie Craiova: Bani din bugetul local pentru studiile de prefezabilitate...

Spitalul de pediatrie Craiova: Bani din bugetul local pentru studiile de prefezabilitate şi fezabilitate

6.033
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Pentru construirea spitalului de pediatrie, obiectiv al autorităţilor municipale craiovene, se vor aloca, în acest an, 750.000 de lei, sumă necesară pentru efectuarea studiului de prefezabilitate şi a celui de fezabilitate.

Demararea acestui proces de realizare a obiectivului a fost anunţată, vineri, de către primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, în cadrul prezentării Bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul acesta.

„Am alocat 750.000 de lei pentru studiului de prefezabilitate şi fezabilitate pentru spitalul de pediatrie ce va fi construit de la zero. Investiţia totală este estimată la 250 de milioane de lei şi va fi realizată cu fonduri europene. Noi plătim, anul acesta, documentaţia”, a menţionat Vasilescu.

Spitalul este prevăzut cu 8 niveluri, în zona centrală a orașului, în vecinătatea imobilului în care în prezent funcționează secțiile de Obstetrică-Ginecologie și Neonatologie ale Spitalului Clinic Municipal „Filantropia“.

Noul imobil, aşa cum a anunţat edilul, va pune la dispoziție spații generoase, care urmează să însumeze peste 10.000 de metri pătrați și va fi structurat pe două aripi. Prima dintre ele va fi destinată Clinicii de Pediatrie, care va cuprinde un ambulatoriu pentru copii, cu o gamă largă de specializări medicale, mergând de la dermatologie, oftalmologie și boli de nutriție la neurologie și cardiologie.

Tot aici se vor regăsi și saloanele, atât pentru spitalizare de zi, cât și continuă, precum și un centru de recuperare fizică, neuromotorie și respiratorie. Pentru ca micii pacienți să resimtă cât mai puțin stresul și temerile cu care se confruntă de obicei atunci când intră într-un spital, recepția va fi proiectată și amenajată ca un spațiu de joacă.

În cealaltă aripă a noului spital, vor funcționa clinicile de Obstetrică-Ginecologie și Neonatologie, alături de compartimentul de primire a urgențelor, blocul operator, cu zona de terapie intensivă, și, în apropiere acestuia, o sală de conferințe, cu o capacitate de 70 – 100 de persoane, concepută în special pentru instruirea viitorilor medici.

Pentru domeniul „Sănătate”, anul acesta, Primăria Craiova a alocat un buget de 30 de milioane de lei.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Newcomer
    Data de inscriere
     30-05-2019
    Mesaje
    13

    Inca un spital pentru directionarea la privat si din care sa se fure, te duci si medicul iti cere sa mergi la el la privat. Mai bine s-ar subventiona medicamentele si s-ar dota cu aparatura spitalele existente, dar la constructie se fura gras.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.