Spitalul Judeţean din Craiova va primi aparatură nouă de radioterapie

Spitalul Judeţean din Craiova va primi aparatură nouă de radioterapie

15,028
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Centrele de radioterapie din cadrul Spitalului Judeţean Craiova, Spitalului Municipal Oradea şi Institutul Oncologic prof. dr. I. Chiricuţă Cluj urmează să fie dotate cu echipamente de radioterapie. Contractele pentru achiziţia lor vor fi semnate săptămâna viitoare, conform unui anunţ al Ministerului Sănătăţii. 

Achiziţiile de echipamente de radioterapie sunt realizate în baza Acordului de împrumut încheiat cu Banca Mondială în anul 2014, în valoare totală de 250 de milioane euro. Pentru că acordul a fost blocat până anul trecut, fondurile au început să fie accesate abia după deblocarea lui, respectiv în anul 2017.

Toate achiziţiile de echipamente de radioterapie realizate în cadrul Acordului cu Banca Mondială beneficiază de consultanţă din partea experţilor acestei Agenţii, în baza unui acord acord cu Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică de la Viena (AIEA). După vizita experţilor AIEA la Ministerul Sănătăţii, care a avut loc în luna decembrie 2017, urmează să fie primit în scurt timp un raport care va sta la baza definitivării politicilor de investiţii în activitatea de radioterapie din cadrul Acordului de împrumut cu Banca Mondială.

Dacă anul trecut am demarat investiţiile pentru construirea unei reţele publice de radioterapie în România, anul acesta continuăm demersurile în acest sens, astfel încât să putem asigura accesul pacienţilor la radioterapie în cele mai importante spitale publice din ţară. Serviciile de radioterapie sunt decontate prin contractele cu Casele de Asigurări de Sănătate, însă trebuie să facem tot posibilul pentru a scădea timpii de aşteptare ai pacienţilor care au nevoie de aceste servicii. Am convingerea că doar prin crearea unui sistem public de radioterapie vom reuşi să atingem acest obiectiv“, a declarat Florian Bodog, ministrul Sănătăţii.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.