Spitalul Regional Craiova, prevăzut cu heliport. Unitatea va avea cinci etaje

Spitalul Regional Craiova, prevăzut cu heliport. Unitatea va avea cinci etaje

6.626
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Proiectul Spitalului Regional Craiova a suferit modificări, președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, anunțând, joi, în cadrul unei conferințe de presă, că viitoarea instituție va avea cinci etaje, la ultimul nivel urmând a fi amenajat un heliport.

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a mai spus că la ora actuală se discută și despre cum vor fi împărțite secțiile între Spitalul Județean Clinic de Urgență Craiova și viitorul spital regional, decizia finală urmând a fi trimisă , sub forma unui document, la Ministerul Sănătății.

„Spitalul Regional, construirea acestuia, este un proiect important pentru noi. Craiova nu a fost scoasă niciodată de pe harta acestor spitale. În acest moment, vă spunem că am primit un draft de la proiectanții care se ocupă de acest spital și vă transmitem că proiectul a suferit câteva modificări. Știm că va fi un spital cu cinci etaje și la ultimul etaj va fi făcut un heliport pentru elicoptere. În zilele următoare trebuie să stabilim, să decidă cei care sunt de specialitate, ce secții rămân în actualul spital și ce secții vom avea în partea cealaltă. Vom întocmi o situație în acest sens, un document, și trimitem la București. Cert este că acest spital se va face, așa cum s-a discutat ultima dată, în două etape, respectiv etapa până în 2020, când se vor întocmi toate documentele și etapa 2021-2027 când urmează executarea lucrărilor”, a declarat Prioteasa.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, prima etapă privind construirea spitalelor regionale, finanţată din POR 2014 – 2020, va avea ca obiective întocmirea proiectelor tehnice şi verificarea acestora, întocmirea planurilor de reorganizare locală, a planurilor de tranziţie, a caietelor de sarcini pentru execuţie lucrări de construire, precum şi sprijin tehnic pentru pregătirea aplicaţiilor de finanţare pentru a doua etapă.

A doua fază, finanţată din POR 2021-2027, prevede executarea lucrărilor de construire şi operaţionalizarea celor trei spitale.

„Conform studiilor realizate de experţii BEI, costurile totale pentru construcţia şi dotarea celor trei spitale sunt de aproximativ 400 de milioane pentru fiecare spital”, au transmis reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

2 COMENTARII

 1. #1
  0-day Member
  Data de inscriere
   15-12-2018
  Mesaje
  2

  In 2498 toamna Spital Regional.

 2. #2
  Insane
  Data de inscriere
   31-07-2007
  Locatie
   BlueSud
  Mesaje
  7258

  Fereasca-te Sfantu’sa te imbolnavesti in Craiova ori sa ai nevoie de doctori si spitale.. ca mori cu zile..
  Fosilele alea de doctori asa zisi „profesori” sa iasa naiba la pensie dupa o anumita varsta.. sa nu mai stea sa imbatraneasca prin spitale.. dupa o anumita varsta nu-ti mai merge mintea.. dai diagnostice gresite.. operezi pacientul aiurea..
  Am constatat cu uimire ca s-au umplut spitalele din Craiova de doctori prosti si asistenti ori personal spagar care intra pe usa din dos.. in timp ce oamenii cu adevarat competenti ori cu bun simt pleaca din tara ca nu au conditii sau locuri de munca in sistemul medical.. ori nu au loc de pile si relatii..
  S-au pus pe unde s-au putut sefi de spitale.. sefi de sectie fara facultate pe domeniu.. fara pregatire suficienta (doar cu pregatire de partid).. si te miri de ce totul merge prost.

  Angajati pe competente nenorocitilor, pe examene pe drepte.. nu manarite si nu pe usa din dos.. pe spaga sau pe relatii de partid sau de cumetrii.

  Sanatate la toata lumea. Unul dintre cele mai frumoase lucruri din viata omului este sa fie sanatos si sa nu aiba nevoie de spitale, doctori, medicamente !!

  Totusi trebuie sa se construiasca un spital decent, si trebuie sa fie servicii medicale decente pentru cei mai putin norocosi..

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.