Stadion de atletism, în Bănie. Au fost reluate lucrările și vor fi...

Stadion de atletism, în Bănie. Au fost reluate lucrările și vor fi gata anul viitor

1,535
6
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Lucrările la stadionul de atletism din Craiova au fost reluate, reprezentanţii administrației municipale menționând, joi, faptul că noua arenă va avea 5.000 de locuri și că, astfel, atletismul are un viitor asigurat.

Firma care se va ocupa de lucrări este Recon, valoarea totală a investiției fiind de aproximativ 45.000.000 de lei. Constructorul a menționat că pista va avea 400 de metri, iar cea pe care sportivii se pot antrena, urmând a se amenaja și o astfel de pistă, va avea 200 de metri lungime.

Dacă nu vor apărea probleme pe parcursul derulării lucrărilor, acestea vor fi finalizate anul viitor, în luna mai, a mai spus reprezentantul firmei Recon.

Edilul urbei, Mihail Genoiu, a precizat că arena din Bănie va fi de categoria III IAAF, omologată în vederea derulării aici a competițiilor internaționale de atletism.

“Acesta este un moment deosebit pentru craioveni, pentru iubitorii sportului. Inițial a fost gândită o pistă de atletism și un teren de fotbal, pentru antrenament, însă lucrările s-au derulat destul de greoi din cauza unei probleme, cu care ne confruntăm în continuare, pânza freatică. A fost un mare impediment pentru perioada execuției și aceasta problemă s-a accentuat odată cu începerea lucrărilor la stadionul de fotbal, ”Ion Oblemenco”. În momentul în care au început lucrările acolo, a făcut ca lucrarea să fie aproape imposibil de realizat. Constructorul de la vremea respectivă a făcut un studiu din care a rezultat ca este nevoie de 400 de stâlpi pentru a stabiliza terenul în acea zonă. Suntem bucuroși că, iată, avem în sfârșit un constructor și că am dat drumul la această lucrare. S-a făcut un studiu geotehnic şi a rezultat necesitatea introducerii a 400 de stâlpi cu diametru de 0,5 metri şi cu o lungime de 6 metri care au fost introduşi în pământ pentru a stabiliza terenul în acea zonă”, a spus Genoiu.

La rândul său, administratorul public al Craiovei, Sorin Manda, a spus că atleții craioveni nu vor mai fi nevoiți să facă naveta în alte orașe pentru a se antrena sau să se adapteze condițiilor din Grădina Botanică Craiova, acolo unde a fost amenajată o pistă de alergare, dar zona este mereu aglomerată.

“Legat de acest stadion, așteptarea va lua sfârșit în câteva luni. Constructorul este unul serios cu care avem un istoric bun în relațiile contractuale, va termina în termenul asumat în contract acest stadion. Atletismul este sportul care în toți acești ani, ne-a dat cea mai mare satisfacție și sunt foarte bucuros că s-au găsit resursele financiare pentru a avea bugetul asigurat pentru această arenă. Așa cum s-au antrenat până acum, sportivii noștri au avut rezultate remarcabile”, a declarat Manda.

Noul proiect a fost scos la licitaţie în 2018, iar contractul a fost câştigat de Recon. Primăria a contractat şi consultanţă de specialitate, din Germnaia, la solicitarea Federaţiei de Atletism.

6 COMENTARII

 1. #1
  Member
  Data de inscriere
   04-03-2019
  Mesaje
  172

  Abureala marca psd !!!

 2. #2
  Junior
  Data de inscriere
   07-11-2011
  Mesaje
  58

  Astia de la Recon par firma serioasa… sa vedem daca nu e allta vrajeala…

 3. #3
  Member
  Data de inscriere
   04-03-2019
  Mesaje
  174
  Citat Mesaj initiat de Phaethon
  Astia de la Recon par firma serioasa… sa vedem daca nu e allta vrajeala…

  Reconul o fi ea firma serioasa, dar asta in afacerile cu privatii, care platesc daca vor sa faca ceva. Aici este contract cu statul, greu cu banii, banii se pot sista oricand daca deja nu exista si este doar o gogomanie. Poate au venit aia sa analizeze situatia si dupaia spun ca asteapta fondurile.

 4. #4
  Insane
  Data de inscriere
   31-07-2007
  Locatie
   BlueSud
  Mesaje
  7534

  Daca citeau pe net pe google si aflau ca zona aia era o mlastina pana la spitalul 1 inclusiv care a fost asanata.. dar ce sa le ceri unor incompetenti..

 5. #5
  Member
  Data de inscriere
   04-03-2019
  Mesaje
  175
  Citat Mesaj initiat de koss®
  Daca citeau pe net pe google si aflau ca zona aia era o mlastina pana la spitalul 1 inclusiv care a fost asanata.. dar ce sa le ceri unor incompetenti..

  Sti tu ceva dar nu sti bine. O mai mare zona a fost o mlastina. Pe vremuri demult era un lac, dintre care se mai trage ala de la Geormane. Si inca ceva, pe vremuri, Jiul trecea ceva mai la vale de stadion, Jiul vechi. Dupa o anumita perioada a fost deviat prin Lunca pe unde trece acuma.

 6. #6
  Insane
  Data de inscriere
   31-07-2007
  Locatie
   BlueSud
  Mesaje
  7538

  Mi-a zis bunica-mio ca inainte sa se construiasca spitalul 1 si blocurile alea pe acolo au tras cu pompele in continuu o juma de an apa si au asanat.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.