Stadionul de atletism din Craiova, pe placul Federației: ”Sunteți în top!”

Stadionul de atletism din Craiova, pe placul Federației: ”Sunteți în top!”

6.010
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Autoritățile locale din Craiova au primit cuvinte de laudă de la președintele Federației Române de Atletism (FRA), Florin Florea, care a vizitat, luni, șantierul stadionului de atletism. ”Îmi place ce văd, este foarte fain!”, a exclamat fostul atlet după ce a luat la picior baza sportivă aflată în plin proces de construcție. Cel mai încântat s-a arătat de vestea că există zona de încălzire și că aceasta va putea fi acoperită, având în vedere că în sezonul rece antrenamentele sunt dificile, iar stadioanele similare din țară nu au așa ceva. Constructorul a precizat că inaugurarea va putea fi făcută în luna aprilie a.c.. 

Aveți o bază sportivă cum nu am mai văzut. Chiar nu vreau să vă laud, dar faptul că aveți și sală, și stadion, și pistă de atletism, cu siguranță va întregi partea de sport la Craiova. Deja concurați cu cele mai bune baze din România. Pentru atletism, sunteți în top! (…) Sunt foarte încântat de faptul că aveți și o pistă de încălzire, pe o acoperiți, pentru că dă un plus mare față de foarte multe stadioane”, a apreciat președintele FRA, Florin Florea.

Planuri de balcaniadă

Acesta a fost încântat să afle și că stadionul va fi dat în folosință cu tot cu dotări și a venit cu propunerea ca la deschidere să fie organizată o competiție pentru copii sau ”chiar una mai mare”. Florea a dat asigurări că Federația va organiza la Craiova multe dintre competiții. ”Acum sunt destul de multe argumente să aducem aici competiții naționale și internaționale. Chiar ne gândim la o balcaniadă. Oricum, pentru anul viitor, sezonul este deschis, așteptăm ofertele dumneavoastră”, a conchis șeful FRA.

Campanie  de reabilitare a terenurilor de sport din școli

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a subliniat, ca și în cazul bazonului de înot din cadrul Colegiului ”Carol I”, că ”va fi un stadion deschis tuturor copiilor care vor să practice acest sport” și că își dorește ca elevii să aibă opțiuni variate pentru petrecerea timpului departe de tehnologie. ”Așa cum am mai spus, vreau să scoatem copiii din tablete și din telefone și să-i aducem în lumea reală, a sportului și a sănătății, fie că este vorba de fotbal, înot, atletism. Pe lângă sportul de performanță, vom începe această campanie pentru sportul de masă, pentru că de acolo vor rezulta campionii ulteriori. Nu ne vom opri aici”, a declarat edilul Craiovei. Acesta a adăugat că, în perioada următoare, municipalitatea va începe o campanie  de reabilitare a terenurilor de sport din școli.

Informații de background

Ordinul de începere a lucrărilor a fost înaintat executantului la data 13.06.2019, iar durata de execuție este de 10 luni. Valoarea totală a lucrărilor de execuție este de 46.518.437 lei cu TVA. Investitia este suportata din bugetul local.

Date tehnice:
Arie teren 54 762,0 mp
Arie Construcții Desfășurată Corpuri A,B,C,D 9.873,70 mp
Arie Construcții Desfășurată Corp E (Nou) 233,2 mp
Total Arie Construcții Desfășurată rezultat 10 105,9 mp
Suprafață tartan (competiție, warm-up) 10.255,00 mp
Suprafață gazon – Teren Competiție 7.910,00 mp
Suprafață gazon – Teren Warm-up 5.240,00 mp
Clădirea principală a gradenelor (Corpuri A,B,C,D) va găzdui peste 5000 de locuri pentru spectatori (aprox. 5015), și dotări pentru sportivi, arbitri, media etc., necesare desfășurării unor competiții omologate.
Copertină montată pe o structură metalică deasupra corpurilor B și C.
Instalație de nocturnă pentru terenul de competiție formată din 5 stâlpi de iluminat completată de reflectoare montate pe copertina aferentă tribunei oficiale.
Instalație de nocturnă pentru terenul de încălzire formată din 6 stâlpi de iluminat.
Zona de concurs
– Pista de alergare standard cu 8 culoare de alergare
– Groapă cu apă pentru cursa de alergare peste obstacole.
– 2 instalații pentru săritura în lungime și triplu salt în aceeași direcție, alăturate,
cu zone de aterizare la fiecare capăt , pentru a permite desfășurarea de simultană a două
competiții cu aceleași condiții pentru atleți.
– 2 instalații pentru săritura în înălțime.
– 2 instalații pentru săritura cu prăjina în aceeași direcție, alăturate, cu zone de aterizare
la fiecare capăt, pentru a permite desfășurarea de simultană a doua competiții cu aceleași condiții pentru atleți.
– 1 instalație combinată pentru aruncarea discului și ciocanului.
– 1 instalație pentru aruncarea discului în direcția opusă instalației combinate
– 2 instalații pentru aruncarea suliței, amplasate câte una în capetele opuse ale terenului.
– 2 instalații pentru aruncarea greutății.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.