Stadionul e gata. Începe recepția lucrărilor! (Foto)

Stadionul e gata. Începe recepția lucrărilor! (Foto)

17.136
4
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Primăria Craiova a anunțat, astăzi, pe pagina oficială de Facebook, că lucrările la stadionul de fotbal s-au terminat și că se fac pregătiri pentru ceremonia de inaugurare a colosului din Bănie. De menționat, însă, că municipalitatea mai are de lucru la interior, fiindcă unele dintre lucrări și dotări nu au fost prinse în proiectul cel mare.

S-au finalizat lucrările la stadion, constructorul a solicitat recepția. În curând va avea loc evenimentul de inaugurare a acestei minunate construcții!”, au anunțat scurt reprezentanții municipalității, pe site-ul de socializare.

Firma care a executat lucrările la arena de circa 30.000 de locuri din Craiova, CON-A, a solicitat, săptămâna trecută, Companiei Naționale de Investiții (CNI), să fie demarată recepția lucrărilor.

Primăria trebuie să preia stadionul de la CNI

În paralel, Primăria Craiova a început pregătirea pentru preluarea investiției de la CNI, respectiv a personalului care se va ocupa de administrarea stadionului, și pregătirea evenimentului pentru inaugurarea obiectivului. Arena va ajunge în custodia Primăriei Municipiului Craiova după ce o hotărâre de Consiliul Local va fi dată în acest sens.

Cât despre modalitatea de administrare a stadionului, potrivit unei declarații din august a.c. a edilului urbei, Primăria Craiova vrea să creeze câteva zeci de posturi noi în cadrul uneia dintre direcțiile subordonate și să angajeze personal care să se ocupe strict de administrarea noii arene de fotbal din Bănie. Edilul orașului spune că, după ce a analizat mai multe variante, aceasta ar fi singura viabilă. De altfel, așa s-a procedat și cu Water Park-ul, dat exemplu în acest sens.

Pe de altă parte, mai preciza primarul Mihail Genoiu, primăria trebuie să asigure dotările stadionului, fiindcă nu sunt prinse în proiect, iar costurile se ridică la circa 4 milioane de lei. Banii sunt necesari, spre exemplu, pentru amenajarea sălii de conferinţe de presă și asigurarea mobilierului pentru sălile de şedinţe tehnice. Cât despre cheltuielile de întreţinere  cu stadionul, ”nu le avem în acest moment (declarația este datată august 2017 n.r.), probabil le vom primi împreună cu cartea tehnică pentru a putea face o evaluare a costurilor”, explica Genoiu.

Modalitatea la care ne-am gândit – şi în acest sens am făcut o adresă către Ministerul Dezvoltării – este ca să existe o administrare identică cu cea de la Water Park. În 2015 a fost dată o Ordonanţă de Guvern prin care s-a permis autorităţilor locale care au avut proiecte europene să angajeze personal prins în proiectul european, chiar dacă posturile erau blocate. Pe acest model, am solicitat Ministerului Dezvoltării să se facă o derogare şi să ni se permită să facem angajări într-o Direcţie care să administreze strict stadionul. Altfel, celelalte variante sunt destul de complicate, destul de greoaie, mai ales că ele te duc într-o situație aemănătare cu cea de la Cluj, pentru că orice alt administrator înseamnă să aibă nişte cheltuieli mult mai mari. Noi am solicitat 70 de posturi. Nu am realizat o evaluare a costurilor, pentru că nu avem toate datele de la stadion, probabil că după ce îl vom primi în administrare o vom face”, declara primarul Mihail Genoiu în cadrul unei conferințe de presă din 21 august 2017.

Frica de ”gaura neagră”

Cu experiența Water Park și Parcarea subterană, primarul Genoiu spune că investiția trebuie să genereze suficienți bani cât să se poată autofinanța. Asta înseamnă că trebuie să aibă loc evenimente sportive și, poate și mai important, evenimente artistice. În caz contrar, e de părere Mihai Genoiu, ”stadionul riscă să devină o gaură neagră la bugetul Craiovei în condiţiile în care Craiova devine un oraş abstinent în privinţa sportului şi a spectacolelor”, după cum declara în cadrul unei întâlniri cu presa din 13 septembrie a.c..

Nu putem estima costurile de întreţinere ale stadionului, pentru că nu avem nici o informaţie tehnică, nu ştim cât consumă nocturna, instalaţiile de climatizare etc. După aceea vom putea face calcule. (…)  Pe măsură ce îl vom avea în administrare, vom găsi soluţii ca să nu creeze o gaură neagră în buget. Meciurile de fotbal vor fi o dată la două săptămâni, iar restul timpului stadionul este deschis oricăror evenimente, ideea este ca aceste evenimente să fie cât mai multe pentru a creşte încasările”, afirma edilul Craiovei, Mihail Genoiu.

Date tehnice

Reamintim că termenul inițial pentru finalizarea construcției a fost 17 noiembrie 2016. Ulterior, data a tot fost schimbată.

Stadionul adăpostește un hotel, restaurant, spațiile funcționale pentru echipe și oficiali, pentru presă și comentatori, locuri și spații conexe pentru publicul general și VIP, loje Sky Box, parcare subterană, spații tehnice și pentru personalul auxiliar. Conform proiectului, sub construcție trebuie amenajate 200 de locuri de parcare.

Sunt prevăzute 230 de locuri pentru presă, 3.010 pentru VIP + alte 440 locuri tip skybox, 62 de locuri pentru persoane cu dizabilități plus alte 62 pentru însoțitorii lor, iar pentru public 27.208 locuri. În total, 30.960 de locuri.

Sursa foto: Facebook/Primăria Municipiului Craiova

4 COMENTARII

 1. #1
  Afacerist
  Data de inscriere
   30-04-2007
  Locatie
   downtown
  Mesaje
  9283

 2. #2
  Senior Member
  Data de inscriere
   09-12-2006
  Mesaje
  667

  Poate îi explică cineva lui Genoiu că nocturna si climatizarea etc. consumă doar cand sunt meciuri, deci când e folosit stadionul. Nu e nevoie să dea drumul la nocturnă în fiecare noapte. Adevarat, niste costuri sunt oricum, dar nu vad cum să fie mai mari decât cele pentru fostul stadion.
  Deci se poate relaxa în privința „găurii negre”. Poate doar daca montează o siglă a pesedeului pe stadion, s-o lumineze. Ar fi în stare!
  Iar despre „alte evenimente”, am cateva idei. De exemplu, când e ziua lui daddy Dragnea? Poate facem ceva frumos la Craiova. Mai am idei, dar alea costă.

 3. #3
  0-day Member
  Data de inscriere
   21-10-2017
  Mesaje
  0
  Citat Mesaj initiat de ana maria

  URA,URA, URA, traiasca partidul pesede, URA !!!!!

 4. #4
  Afacerist
  Data de inscriere
   30-04-2007
  Locatie
   downtown
  Mesaje
  9283

  Tu esti cel mai retard user de pe forum URA , URA , URA !

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.