Starea de urgență nu va fi prelungită. Iohannis: „Intrăm în stare de...

Starea de urgență nu va fi prelungită. Iohannis: „Intrăm în stare de alertă”

7.075
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, luni, că starea de urgență nu va fi prelungită, ci va fi înlocuită, din data de 15 mai, cu o stare de alertă. 

Președintele a spus că este nevoie de această măsură, a instituirii stării de alertă, pentru „a ține epidemia sub control”.

„Starea de urgență nu va fi prelungită. Nu voi emite un nou decret. Astfel, 14 mai este ultima zi în care mai avem stare de urgență. Din 15 mai vom intra în stare de alertă”, a spus, luni, președintele Klaus Iohannis, într-o declarație de presă.

Acesta a punctat faptul că epidemia nu a trecut, ci că este indicat ca toate persoanele să țină cont de măsurile dispuse de autorități pentru a se evita cât mai mult posibil răspândirea acestui virus.

Iohannis a explicat cum se va circula, după 15 mai, amintindu-le românilor să nu exagereze.

„După 15 mai putem, în principiu, să ne mișcăm în interiorul localității. Dar e bine să nu exagerăm. Nu va mai fi nevoie să declarăm unde mergem. Și în exterior vor exista motive pentru care se poate circula”, a explicat Iohannis.

Relaxarea se va face pas cu pas, a adăugat șeful statului, iar măsurile vor fi luate la două săptămâni.

Vor fi deschise saloanele de îngrijire personală, frizeriile, cabinetele stomatologice, totul urmând să funcționeze după noi reguli.

Klaus Iohannis a mai anunțat că toate persoanele vor trebui să poarte măști în spațiul public.

1 COMENTARIU

 1. #1
  Insane
  Data de inscriere
   31-07-2007
  Locatie
   BlueSud
  Mesaje
  7670

  Aceeaşi Mărie cu altă pălărie. God Bless Romania !!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.