DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Sculpturile din lemn cu forme de desene animate sunt gata! De la sfârșitul săptămânii trecute, Parcul Tineretului deține noi opere de artă cu forme de personaje din desene animate.

Cei şase creatori, Viorel Rădăcină, Gabriel Rizea, Ioan Ungur, Mihai Iasinovschi, Vasile Koter și Gheorghe Bostănică au reuşit să facă minuni cu doar câțiva trunchi de copaci uscați şi o drujbă. Timp de o săptămână s-a lucrat intens, iar alături de maeştrii le-au fost şi cei de la Salsa Dynamik Dance cu mai multe demonstrații de dans. La această tabără a fost prezentă şi criticul de artă Magda Buce Răduț care a declarat: “Brâncuși spunea că românul este frate cu codrul. La români a exist întotdeauna o tradiție a prelucrării lemnului. Din lemn românii își făceau case, unelte de lucru, vase de uz gospodăresc dar și obiecte decorative, obiecte care să le înfrumusețeze locul în care trăiau. Așa cum cei șase artiști ne-au înfrumusețat orașul cu creațiile lor.

Sculptorii au experiență şi sunt apreciați peste tot în lume pentru că sunt nişte personalități datorită operelor pe care le-au făcut de-a lungul timpului. De menționat este faptul că această tehnică nu este deloc uşoară.

Artiştii sunt aşteptați şi anul viitor pentru a ne încânta iar cu îndemânarea şi talentul lor.

Această tabără publică de sculptură a fost organizată pentru prima dată în Craiova de Casa e Cultură Traian Demetrescu și a fost sprijinită de Primăria Municipiului Craiova.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.