DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă ”Sf. Vasile” Craiova, alături de partenerii săi, organizează în data de 18 martie  Conferința Științifică Națională „Strategii educaționale de succes pentru incluziune” – Provocări, limite și exemple de bune practici ale desfășurării procesului instructiv-educativ prin intermediul tehnologiei în sistemul de educație din România- ediţia a IV-a. 

Evenimentul a ajuns la cea de-a IV-a ediție, organizatorii propunându-și ca, anul acesta, să fie o manifestare mai amplă din punct de vedere științific.

„Fiind la cea de-a IV-a editie, conferința s-a bucurat de un real succes în anii anteriori iar, anul acesta dorim sa ii oferim un caracter stiintific mai amplu, aducând la aceeași masă toți actorii implicați în educație – profesori universitari, profesori din învățământul preuniversitar, părinți, terapeuți, companii private, Fundații și ONG-uri”, spun organizatorii.

Scopul acestei conferinte este acela de a oferi ocazia tuturor să împărtăşească din experienţa proprie modul în care tehnologia digitală poate fi de ajutor în activitățile la clasă cu copilul cu C.E.S. online și față în față și identificarea strategiilor educaționale de succes pentru incluziunea elevilor cu C.E.S. în contextul de noi paradigme în pedagogie și în psihopedagogia specială.

„Ne dorim ca acest eveniment să creeze oportunități de formare atât pentru colegii noștri din învățământul special și special integrat și totodată să aibă și un puternic impact formativ pentru toate cadrele didactice din sistemul de învățământ românesc interesate de desfășurarea procesului instructiv-educativ prin intermediul tehnologiei –provocări și bune practici. Vom desfășura un Workshop ”Modalități de intervenție la copiii cu T.S.A.” în cadrul Proiectului Erasmus+ ”ONE MISSION, ONE  VISION, ONE FOCUS”  Nr. de referință:  2019-1-RO01-KA229-063085_1,  susținut de Psihoterapeut Cristina Gemănaru –Centrul Psihologic Marea Neagră Constanța; În cadrul Secțiunii 3 se vor prezenta Proiectele Erasmus + aflate în desfășurare în unitatea noastră școlară, respectiv Proiectul Erasmus+ ”ONE MISSION, ONE  VISION, ONE FOCUS”  Nr. de referință:  2019-1-RO01-KA229-063085_1 și Proiectul Erasmus+ ”Tolerant Europeans Achieve More” (TEAM) cu  nr de referinta:  2019-1-DE03-KA229-0539670_3”, mai spun organizatorii conferinței.

Echipa de organizare a evenimentului este formată din: Prof. Dobre Monica, Prof. Cornea Florentina – Director, Prof. Budeancă-Babolea Oana, Prof. Filimon Mihaiela, Prof. Budihală Ramona alături de alți parteneri din țară.

Conferinta este structurata pe cinci sectiuni si se va desfasura pe platforma ZOOM in intervalul orar 11.00-16.00.

Parteneri în acest proiect sunt: ISJ Dolj; Casa Corpului Didactic Dolj; Universitatea Din Craiova -Departamentul Pentru Pregătirea Personalului Didactic; Universitatea Din București, Facultatea De Psihologie Și Științele Educației, Departamentul Psihopedagogie Specială; Sc Sellification Srl-D –Sellification4education; Fundația Sense International Romania.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.