Sucursala Craiova II va fi externalizată până în 2023. Procedurile vor începe...

Sucursala Craiova II va fi externalizată până în 2023. Procedurile vor începe în vara anului viitor

3.663
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Sucursala Electrocentrale Craiova II va fi externalizată în 2023, conform planului de restructurare al Complexului Energetic Oltenia.

Liderul sindical Ion Vîlceanu a primit confirmarea, ls sfârșitul săptămânii trecute, în urma întâlnirii pe care a avut-o, la București, cu ministrul Economiei, Virgil Popescu, că Sucursala Electrocentale Craiova II va fi externalizată în 2023, scrie Gorj Online.

După externalizare, termocentrala ar urma să fie tranformată într-o companie la care acționar să fie Ministerul Economiei.

Liderul sindical de la Craiova 2 a cerut noi lămuriri privind modul în care va fi externalizată unitatea, având în vedere că, vineri, a fost emisă o ordonanță de guvern care se interzice pentru 2 ani înstrăinarea participațiilor statului, însă este permisă vânzarea activelor companiilor de stat.

“Nu putem compara o termocentrală cu o cantină. Trebuie venite cu precizări”, a declarat Vîlceanu.

Ion Vîlceanu are temeri privind realizarea unui grup pe gaze, la Craiova 2, așa cum au promis-o guvernanții până când Complexul Oltenia va externaliza termocentrala.

Vîlceanu amenință cu greva foamei în fața sediului companiei de la Târgu-Jiu, dacă va simți că Directoratul CEO nu va face demersuri să obțină fonduri europene pentru o astfel de investiție.

La sfârșitul lunii trecute, Complexul Energetic Oltenia a făcut precizări cu privire la acest aspect, menționând faptul că externalizarea este programată să înceapă în vara anului 2021 și că va dura aproximativ doi ani.

„În legătură cu relatările recente din presă pe tema externalizării Sucursalei Craiova II, Directoratul Complexului Energetic Oltenia face următoarele precizări: Procesul de externalizare a Sucursalei Craiova II este unul de durată, programat să  înceapă în vara anului viitor și se va derula timp de aproximativ 2 ani. Deci, nu poate fi vorba de externalizarea propriu-zisă a Sucursalei Craiova II în cursul anului viitor.

Divizarea Sucursalei Craiova II din Complexul Energetic Oltenia presupune crearea unei noi companii ce va rezulta prin fuziunea Sucursalei Craiova II cu Societatea de termoficare locală. Acționariatul noii companii va fi compus din acționarii actuali ai CE Oltenia și Consiliul Local al municipiului Craiova. Planul externalizării Sucursalei Craiova II nu este adus acum pentru prima oară în discuție. CE Oltenia și Consiliul Local Craiova au căutat încă din 2012 soluții pentru ca o singură entitate să asigure producția, transportul și distribuția energiei termice. Ultima discuție pe această temă cu reprezentanții Consiliului Local a avut loc în vara acestui an.

Integrarea si modernizarea lanțului de producție, transport și distribuție este singura variantă eficientă economic pentru sectorul energiei termice și care poate fi aplicată la nivel centralizat în municipiul Craiova, aceasta putand beneficia de finantare din Fondul de Modernizare dupa anul 2021”, susțin reprezentanții CEO.

3 COMENTARII

 1. #1
  Afacerist
  Data de inscriere
   30-04-2007
  Locatie
   downtown
  Mesaje
  9550

  A vandut peneleul toata Romania pe nimic : CEC bank, portul Constanta , Posta romana , CFR calatori si marfa , etc . De asta s-au pus la guvernare , sa vanda tot ce a mai ramas din Romania ! Bravos celor care i-au votat pe acesti ticalosi !

  Perpetuum Mobile
 2. #2
  De-al casei
  Data de inscriere
   04-03-2019
  Mesaje
  303
  Citat Mesaj initiat de ana maria
  De asta s-au pus la guvernare , sa vanda tot ce a mai ramas din Romania ! Bravos celor care i-au votat pe acesti ticalosi !

  Vrei sa facem inventarul la ce a vandut, distrus si furat de catre ciumetii rosii de dupa revolutie ? Daca stam sa analizam cat a vandut pesedeul, ciumele galbene sunt pistol cu apa. Baaaaa, unde erai cand vindea tactu nelu si nastase sa comentezi ca vand tara, si jefuiesc Romania? nu ajunsesei sugator de chilotii rosii ? Vezi ba pe aia de-i lingi in cur cu atata ardoare cat au vandut tara pe nimic si ai furato, mii de fabrici in Romania, si dupaia sa vorbesti de altii. Stiu, e greu sa te vezi pe tine, mai bine zici de altii.

 3. #3
  Afacerist
  Data de inscriere
   30-04-2007
  Locatie
   downtown
  Mesaje
  9550

  Mars fatalaule, nu te mai baga in seama cu mine !

  Perpetuum Mobile

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.