DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

O nouă suspiciune de pestă porcină africană a apărut în comuna doljeană Gighera, problemele fiind semnalate la începutul acestei săptămâni când au și fost prelevate probe.

Potrivit reprezentanților DSVSA Dolj, probleme sunt atât la porcii mistreți de pe câmp, 10 fiind găsiți morți, dar și la două exploatații din localitate, peste 20 de porci domestici fiind deja uciși.

„Avem o suspiciune la Gighera, la două exploatații neprofesionale și am și găsit porci mistreți morți pe câmp, în culturile oamenilor. Este vorba de 10 morți. Duminică am primit semnale în acest sens, luni am prelevat probe de la toți împreună cu primăria. În locul unde au fost găsiți, am făcut gropi și i-am îngropat. Și eu am participat la acțiune. Unii dintre porcii mistreți, cadavrele, erau deja în putrefacție, semn că erau acolo de mai bine de două săptămâni.  Oamenii i-au vazut prin canale morți. La capătul tarlalelor, în tufișuri, în păpuriș, în orezărie la confluența Jiului cu Dunărea. Ceilalți, porcii domestici, au fost găsiți în două exploatații. Unde au fost suspiciuni am eliminat, prin eutanasierea animalelor. Așteptăm acum probele de laborator, care cred ca mâine după amiazaă ajung, pentru a confirma sau nu pesta porcină și pentru a lua măsurile ce se impun. Noi avem zona sub monitorizare “, a declarat Costică Retea, director executiv adjunct DSV Dolj și purtător de cuvânt al DSVSA Dolj.

 

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.