Sute de doljeni diagnosticaţi cu boală diareică acută, în doar o săptămână....

Sute de doljeni diagnosticaţi cu boală diareică acută, în doar o săptămână. Copiii sunt cei mai afectaţi

4,671
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5.00)

Numărul doljenilor care au ajuns la spital cu boală diareică acută a înregistrat noi creşteri semnificative, după ce la începutul lunii septembrie situaţia nu mai era una alarmantă. Cei mai mulţi dintre cele peste 110 persoane diagnosticate cu această afecţiune sunt copii, bilanţul întocmit de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Dolj fiind întocmit la aproximativ trei săptămâni după ce a început anul şcolar.

Conform situaţiei DSP Dolj, afecţiunea a fost depistată atât în cabinetele medicilor de familie din judeţ, cât şi direct în unităţile spitaliceşti. Cele mai multe cazuri au impus internarea în spital.

„În cadrul activităţii de supraveghere şi control a BDA care se desfăşoară la nivel naţional în perioada 1 iunie – 31 octombrie, săptămâna trecută, în judeţul Dolj, au fost diagnosticate 117 cazuri cu BDA, din care 37 de către cabinetele de medicină de familie. Au fost internate în spital 80 cazuri suspecte de BDA din care au fost confirmate 80, etiologia fiind precizată la 19 cazuri: două E. Coli, şapte Giardia, trei Rotavirus şi şapte alţi agenţi. Nu s-au înregistrat decese la grupa de vârstă sub un an. De asemenea, nu s-au raportat cazuri suspecte de sindrom hemolitic uremic (SHU)”, a menţionat purtătorul de cuvânt al DSP Dolj, Ştefan Popescu.

Acesta a mai spus că cele mai afectate au fost grupele de vârstă 1-4 ani (38 cazuri) şi 15 – 64 ani (25 cazuri).

2 COMENTARII

 1. #1
  Insane
  Data de inscriere
   31-07-2007
  Locatie
   BlueSud
  Mesaje
  7123

  Da.. si partea proasta este ca e posibil sa se trezeasca cu alti crocobauri in organism de prin spitale

 2. #2
  Insane
  Data de inscriere
   15-11-2009
  Locatie
   bals
  Mesaje
  6324
  Citat Mesaj initiat de koss®
  Da.. si partea proasta este ca e posibil sa se trezeasca cu alti crocobauri in organism de prin spitale

  asta este mult mai grav boss

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.