DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Hotărârea pentru declanşarea procedurilor de expropriere, în vederea realizării Centurii de ocolire Craiova – varianta Sud, a fost aprobată în ședința de Guvern, de ieri, fiind vorba despre 553 de imobile, de pe raza comunelor Cârcea, Malu Mare și Podari.

Potrivit datelor din studiul de fezabilitate, suma necesară pentru despăgubirea proprietarilor este de 1.271,9 mii lei, suprafaţă totală a imobilelor fiind de 440.594 mp teren.

Raportul de evaluare al proprietăților a fost întocmit in anul 2020 de către un evaluator autorizat ANEVAR, Adrian Rinciog. Conform notei de fundamentare a hotărârii, lista proprietarilor/deținătorilor imobilelor a fost compusă în baza evidenţelor OCPI Dolj şi a unitătilor administrativ- teritoriale mai sus menționate. Suma este asigurată de la bugetul de stat și Ministerul Transporturilor.

Traseul în plan al Centurii de ocolire Craiova – varianta Sud se desfășoară la sud de Craiova și face legătura între trei drumuri naționale DN56 – DN55 – DN6.

Centura se desprinde din DN56 la km 2+950 în dreptul localității Brăniște, comuna Podari. La km 0+166 traseul centurii intersectează denivelat linia CF neelectrificată Craiova – Calafat cu un pasaj superior.

În continuare traseul centurii se desfășoară la sud de localitatea Balta Verde, paralel cu digul de aparare al Jiului, urmând să traverseze cu un pod la km 1+129 un canal existent.

Traseul centurii urmează să se intersecteze la km 4+100 cu DN55. Traseul centurii intersectează mai departe linia electrificată CF București – Timișoara la km 8+908 prin subtraversare în rambleul liniei CF și se sfârșeste la km 9+889 la intersectia cu DN6 (km 216+150).

Lungimea traseului proiectat este de 9,889 km.

Finanțarea obiectivului de investiții se realizează din fonduri externe nerambursabile și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, precum și din alte surse legal constituite, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.