DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

696 de localități sunt alimentate restricționat din sursa de apă de suprafață și din subteran, informează Administrația Națională Apele Române (ANAR).

Potrivit ANAR, a fost mărit numărul secțiunilor de monitorizare de la nivelul celor 11 bazine hidrografice de la 80 la 120.

Dintre acestea, în 33 de secțiuni, adică în 26% din totalul celor monitorizate, debitele se află sub cel minim necesar lunii august, iar acestea nu pot asigura simultan necesarul de apă pentru toate folosințele aflate pe sectoarele de râuri respective. De aceea, pentru aceste secțiuni, este necesară aplicarea Planului de restricții și utilizare a apei în perioade deficitare.

La nivel național, sunt 696 de localități alimentate restricționat.

291 de localități din 24 județe: Botoșani, Iași, Vaslui, Galați, Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea, Maramureș, Sibiu, Hunedoara, Alba, Olt, Teleorman, Brașov, Ilfov, Argeș, Giurgiu, Dâmbovița, Buzău, Ialomița, Dolj, Gorj și Bihor sunt alimentate restricționat din apă de suprafață, iar 405 localități din foraje/fântâni (13 județe: Botoșani, Iași, Vaslui, Galați, Neamț, Bacău, Suceava, Vrancea, Olt, Gorj, Dolj, Hunedoara, Maramureș). Aceasta înseamnă un procent de 20-30% din numărul total al fântânilor de la nivel național.

ANAR menționează că cele mai afectate de secetă rămân județele din zona Moldovei, în special localitățile mici și satele unde alimentarea este asigurată fie din sursa de apă de suprafață, fie din subteran.

 

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.