Tânăr iranian prins cu pașaport fals, la Calafat. Plătise 10.000 de euro...

Tânăr iranian prins cu pașaport fals, la Calafat. Plătise 10.000 de euro pentru a obține actul

1.205
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Un cetăţean iranian, în vârstă de 28 de ani, a fost prins de către polițiștii de frontieră din Calafat, în timp ce încerca să intre ilegal în România, folosind un paşaport emis de autorităţile din Slovacia, aparţinând altei persoane.

Potrivit reprezentanților Punctului de Trecere al Frontierei, ieri la prânz, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară un bărbat slovac la volanul unui autoturism marca Mazda, care era însoţit de un bărbat ce a prezentat la controlul de frontieră un paşaport emis de autoritățile din Slovacia.

Verificând documentele de călătorie ale celor două persoane, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră români și bulgari, a avut suspiciuni cu privire la fotografia paşaportului prezentat de pasagerul autoturismului, fapt pentru care au fost făcut un control suplimentar. Astfel, s-a constatat că persoana în cauză a încercat să folosească un paşaport ce aparţinea altei persoane.

Polițiștii de frontieră au stabilit că pasagerul autoturismului este cetăţean iranian, în vârstă de 28 de ani. Acesta a declarat că a plătit suma de 10.000 de euro unui conaţional pentru a obţine paşaportul, intenţionând să ajungă în Germania.

„Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, şoferul slovac si cetăţeanul iranian au fost preluaţi de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun”, au transmis reprezentanții Punctului de Trecere Calafat.

 

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.