Tânărul craiovean acuzat de propagandă ISIS a fost condamnat la închisoare cu...

Tânărul craiovean acuzat de propagandă ISIS a fost condamnat la închisoare cu executare

12,577
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5.00)

Craioveanul Luigi Boicea a fost condamnat, ieri, de magistraţii Curţii de Apel Craiova, la trei ani și patru luni de închisoare. Acesta şi-a recunoscut vinovăţia şi a fost judecat prin procedură simplificată. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Constantin Luigi Boicea avea 17 ani, în decembrie 2015, când a fost pus sub acuzare pentru promovare a mesajului fundamentalist islamic prin propagandă. A fost arestat, apoi eliberat și cercetat în libertate sub control judiciar, după ce a fost supus unei expertize psihiatrice.

Potrivit anchetatorilor, adolescentul a parcurs în mod accelerat etapele procesului de radicalizare islamistă, prin însușirea credinței islamice și convertirea la islam, aderarea la ideologia radicală islamistă și la cauza jihadistă promovată de gruparea teroristă Statul Islamic. După convertirea la islamism, Constantin Boicea și-a schimbat stilul de viață, s-a izolat de societate și familie, s-a identificat cu Statul Islamic și a vorbit permanent în numele acestuia. A început să poarte în public ținută specifică musulmanilor și să se afișeze pe rețelele de socializare cu însemnele Statului Islamic.

Procurorii au mai arătat că tânărul ar fi fost dispus să devină martir pentru Statul Islamic, atât prin deplasarea în zonele în care ISIS acționează, cât și prin sacrificiul său în state din Europa la ordinul membrilor Statului Islamic.

Procurorii DIICOT l-au acuzat pe Luigi Boicea de pregătire în vederea folosirii armelor de foc şi dispozitivelor explozive în scopul comiterii unui act de terorism, după ce acesta a încălcat condiţiile controlului judiciar, care îi interziceau să folosească internetul. Procurororii spun că au date potrivit cărora, vreme de un an, tânărul a participat la activităţile de instruire şi pregătire desfăşurate online de organizaţia teroristă Stat Islamic pe site-uri de profil.

Contopeşte pedepsele aplicate inculpatului, în pedeapsa cea mai grea, aceea de 3 ani închisoare, la care se adaugă sporul de 4 luni închisoare, calculat ca o treime din cealaltă pedeapsă, de 1 an închisoare, în final inculpatul Boicea Luigi Constantin urmând să execute pedeapsa rezultantă de 3 ani şi 4 luni închisoare, în regim de detenţie”, se arată în minuta instanţei.

Foto: arhivă

3 COMENTARII

 1. #1
  Insane
  Data de inscriere
   31-07-2007
  Locatie
   BlueSud
  Mesaje
  6813

  Bv… si crima organizata este in libertate. felicitari DIIglezna

  V.M.P.T.I.S.I.2017 !!
 2. #2
  Insane
  Data de inscriere
   31-07-2007
  Locatie
   BlueSud
  Mesaje
  6815

  Copilul asta a ajuns asa din cauza statului roman mafiot si corupt fiindca problemele familiale de aici vin toate. Din saracie, coruptie si incompententa. Unii isi gasesc refugiul in alcool, altii in droguri, el si-a gasit refugiul in Mohamed.. Din punctul meu de vedere nu exista diferenta prea mare intre fanatiicii mohamedani si fanaticii crestini. Ambele tabere au facut crime si inca fac crime in masa. Ambele religii sunt depasite si promoveaza violenta.

  V.M.P.T.I.S.I.2017 !!
 3. #3
  Insane
  Data de inscriere
   23-01-2006
  Mesaje
  5254
  Citat Mesaj initiat de koss®
  Bv… si crima organizata este in libertate. felicitari DIIglezna

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.