Târgul de Crăciun de la Craiova deschis oficial, vineri

Târgul de Crăciun de la Craiova deschis oficial, vineri

14.826
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 3,00)

Târgul de Crăciun de la Craiova va fi deschis vineri, urmând ca până pe data de 5 ianuarie, atmosfera sărbătorilor de iarnă să fie întreținută prin acțiuni derulate în Atelierele lui Moșu’, la patinoarul din Piața Mihai Viteazul sau în Orășelul Copiilor de pe esplanada Teatrului Național „Marin Sorescu”, din program nelipsind spectacolele de colinde.

Deschiderea oficială a târgului va fi marcată vineri seara, în Piața Mihai Viteazul, cu un spectacol artistic și aprinderea iluminatului festiv.

Spectacolul începe la 17.30, cele aproape un milion de luminițe urmând să fie aprinse la 18.00.

„Startul petrecerii de iarnă va fi dat de cele mai iubite personaje de copiii de pretutindeni, alături de: artiștii Teatrului Colibri din Craiova cu „Poveste de Iarnă”, artiștii Cutiuței Muzicale, care vin cu spectacolul „Secretul Pălăriei Fermecate”, dar și alături de îndrăgita solistă Nico”, anunță reprezentanții Primăriei Craiova într-un comunicat de presă remis marți.

Amplasate în acest an după un concept special, luminițele vor acapara toate privirile, susțin organizatorii.

„Pigmenți aurii și lumină alb caldă învăluie străzile Craiovei cu discreție și strălucire deopotrivă. Dacă bulevardul AI Cuza este împodobit cu globuri și sfere de diverse dimensiuni, forme și texturi, fațada Primăriei impune, în acest an, un decor monumental prin coroana centrală de brazi aurii și ploaia de lumini frumos aranjate. Craiovenii vor avea ocazia să admire, în Piața Mihai Viteazu, două cupole impresionante cu străluciri de diamant. Bradul care va trona pe patinoar reprezintă un apogeu de prețiozitate prin zecile de globuri lucioase aurii și medalioane texturate, în timp ce clădirea Palatului Administrativ este îmbogățită anul acesta de 3 coroane de brad decorate cu globuri de dimensiuni diferite”, se mai arată în comunicat.

În Căsuțele lui Moș Crăciun din Piața Mihai Viteazu se vor derula numeroase ateliere interactive pentru copii, de la decorare obiecte ceramică, pictură, realizare felicitări, decorare globulețe.

Ediția din acest an a Târgului de Crăciun de la Craiova aduce în prim plan produse inedite de sezon, dar și momente speciale, dedicate atât celor mai mici, cât și adulților.

„Cu tolba plină de produse de tot felul au venit comercianți și artizani din aproape toate regiunile țării: de la Săpânța, Satu-Mare, din Moldova, de la Cluj-Napoca, din Harghita și Covasna, de la Târgoviște, din Craiova, dar și de la Timișoara, București, Olt sau Brăila. Craiovenii vor avea de ales, pentru prima oară la Târgul de Crăciun, și dintre bunătățile oferite în truck-urile din Orășelul Copiilor, de pe esplanada Teatrului Național Marin Sorescu”, anunță organizatorii evenimentului.

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.