Târgul din 1 Mai se modernizează, Piaţa ”Chiriac” se mută

Târgul din 1 Mai se modernizează, Piaţa ”Chiriac” se mută

26.661
5
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 4,67)

Târgul de săptămână din Cartierul 1 Mai va intra săptămâna aceasta în reabilitare. Mai exact, va fi asfaltat în totalitate, iar chioșcurile noi – toate tip – vor înlocui tarabele actuale. Primăria Craiova a lansat deja licitația pentru amenajarea lor. În plus, vor fi create 180 de locuri de parcare. Pe de altă parte, comercianții din Piața Chiriac vor fi mutați în sectorul de legume al târgului, pentru ca ulterior aceasta să fie închisă din cauza zonei aglomerate în care se găsește în prezent.

Tot perimetrul târgului de săptămână va fi asfaltat, așa încât vremea urâtă să nu mai afecteze comerțul din incinta obiectivului. Totodată, vor fi amenajate 180 de locuri de parcare, pentru comercianți și clienți. Spațiile pentru vânzare vor fi amenajate de comercianții care vor închiria terenurile, toate după modelul impus de primărie, urmând ca autoritățile locale să le asigure accesul la utilități. Procesul de închiriere a debutat pe 19 octombrie și se va încheia pe 3 noiembrie. Este vorba despre 16 terenuri în zona de comercializare a produselor nealimentare și 18 terenuri în zona pentru comercializarea en-gros a legumelor şi fructelor şi de 4 terenuri în zona de alimentaţie publică, pentru terase-restaurante, conform precizărilor reprezentanților SC Piețe și Târguri Craiova.

Terenurile vor putea fi închiriate pe o perioadă de patru ani, iar chioşcurile trebuie să fie tip. Pe latura de est a târgului vor fi amplasate cele 16 chioșcuri cu produse nealimentare, iar pentru comercializarea en-gros a legumelor şi fructelor vor fi amplasate pe latura de sud cele 18 chioșcuri. Vizavi de acestea se va face vânzarea direct din maşină a legumelor, doar de producătorii agricoli, pentru care vor fi amenajate 40 de locuri. Aici va fi mutată și piața en-gros de legume şi fructe de la Chiriac. Societățile comerciale relocate vor avea spațiile lor bine definite, iar producătorii agricoli, la fel, vor fi mutați în zona menționată din târg, unde vor fi montate și de mese de piatră.

Municipalitatea intenționează să sisteze comerțul de legume și fructe în Piața Chiriac pentru că zona este foarte aglomerată.

5 COMENTARII

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.