Teatrul din Craiova deschide, vineri, noua stagiune

Teatrul din Craiova deschide, vineri, noua stagiune

1.866
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova va deschide stagiunea 2018-2019, vineri, la ora 18.00, cu o expoziție în memoria maestrului Ilie Gheorghe, căruia îi este dedicată întreaga stagiune, pentru care reprezentanții instituției craiovene au pregătit peste 130 de evenimente.

Potrivit reprezentanților Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova, tot vineri seara, de la ora 19. 00, pe scena Sălii Mari, va avea loc premiera spectacolului „Aias.Eseu despre demență”, după „Aias” de Sofocle, scenariul dramatic Anca Măniuțiu și Mihai Măniuțiu, în regia lui Mihai Măniuțiu.

De asemendea, publicul craiovean va vedea și aplauda spectacole de excepție, promit organizatorii, regizori consacrați urmând să ajungă în Bănie.

„Spectacolelor aflate deja în repertoriu li se vor alătura premierele: „Retro Electro” de/ regia Bogdan Georgescu, iar în noiembrie „Radio” de  Eric Bogosian, regia Bobi Pricop. În decembrie ne vom bucura de două premiere „Miroase a pradă” de Michele Lowe, regia Alexandru Boureanu și „White Room” de Alexandra Badea, regia Florin Caracala. Luna februarie a anului viitor va sta sub semnul lui „Marte” de Alexa Băcanu, un spectacol în regia lui Dragoș- Alexandru Mușoiu, iar în aprilie la sala Studio vom  vedea „Bang” de Marius von Mayenburg, regia Cristian Theodor Popescu. Regizorul Radu Afrim va reveni la Craiova în luna martie a anului viitor”, se arată într-un comunicat de presă al Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova.

Totodată, „DISCO ’84”, un eveniment mult îndrăgit de craioveni, va anima din nou foaierul Teatrului Național, asa cum o facea și anii ’80. În lunile octombrie și aprilie, sunt programate două seri dansante cu ritmuri disco și new wave, în compania aceluiași Nicu Răducanu.

Reprezentanții instituției craiovene au mai spus că pe 1 decembrie va avea loc spectacolul dedicat sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, un proiect pe care teatrul din Bănie l-a câștigat la competiția lansată de Ministerul Culturii și Identității Naționale. „Este un proiect ambițios, un spectacol de reconstituire istorică a marilor discursuri din acei ani”, se mai precizează în comunicat.

Tot în luna decembrie, Gala Teatrului Național, ediția a III-a, va reuni actorii, colaboratorii și publicul craiovean. Și în acest an vor fi premiate preferințele publicului la categoriile cel mai popular actor, actriță, spectacol și regizor. Votul se va face online și pe tabletele amplasate în foaierul și agenția teatrului începând cu 21 septembrie .

Programul complet al stagiunii este disponibil pe site-ul www.tncms.ro iar biletele  se pot achiziționa de pe platforma online https://ebilet.tncms.ro/ebilet și de la Agenţia teatrală.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Senior Member
    Data de inscriere
     29-06-2009
    Mesaje
    677

    imaginea nu mai e de actualitate, ce se vede in imagine, … a fost,….. e doar moment aducere aminte.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.