Tel Aviv, o nouă destinație de pe Aeroportul Craiova
SONY DSC

Tel Aviv, o nouă destinație de pe Aeroportul Craiova

11,724
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5.00)

De astăzi se poate zbura din Craiova spre Tel Aviv,Israel. Numărul destinațiilor de la Aeroportul Craiova ajunge astfel la 12. „Trebuie să ne gândim că, în urmă cu patru ani, când pe Aeroportul Internațional Craiova reîncepea operarea zborurilor în urma amplului proces de modernizare și dotare susținut exclusiv cu fonduri din bugetul Consiliului Județean Dolj, de aici se putea călători către trei destinații internaționale: Roma, Milano și Londra. Astăzi, marcăm o nouă bornă în activitatea aeroportului, printr-o frumoasă premieră, pentru că, prin ruta către Tel Aviv, ieșim cu zborurile directe în afara spațiului european. Avem, în același timp, toate argumentele să afirmăm că 2017 va fi un an de excepție în dezvoltarea acestui obiectiv, în condițiile în care seria curselor lansate în primele luni și datele privind creșterea consistentă a numărului călătorilor ne indică faptul că vom stabili un nou record în ceea ce privește traficul de pasageri“, a declarat Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj.

Mai marii județului spun că s-a ajuns la dublarea curselor față de anul trecut datorită investițiilor de modernizare care se ridică la aproximativ 40 de milioande de euro, dintre care 15 din bugetul proriu al CJ Dolj, iar peste 24  prin proiectul european pentru reabilitarea infrastructurii de mișcare. „Ca rezultat al parteneriatului de succes dezvoltat împreună cu compania Wizz Air, astăzi am lansat cursele către noua destinație, din Israel, cu o frecvență de două zboruri pe săptămână, în zilele de luni și vineri. Primii 85 de pasageri au decolat de la Craiova în această dimineață, la 6.15, iar aeronava care a sosit de la Tel Aviv a aterizat la 12.35, cu 100 de călători la bord. Este un eveniment important, reprezentând cea de-a șasea rută pe care o deschidem în prima jumătate a acestui an, ceea ce conduce la dublarea numărului destinațiilor, comparativ cu anul trecut. Din acest moment, aeroportul nostru urcă la 34 de zboruri operate săptămânal, cu un vârf de activitate în zilele de duminică, atunci când avem șase decolări și tot atâtea aterizări. Această dezvoltare semnificativă a gamei de rute își va spune cuvântul, fără îndoială, și în ceea ce privește cifrele de trafic și ne face plăcere să anunțăm că, la 15 iunie, deja am depășit 168.000 de pasageri“, a precizat directorul general al AIC, Mircea Dumitru.

În prezent, pe Aeroportul Internațional Craiova sunt operate curse aeriene regulate către Milano, Roma, Bologna, Veneția, Paris, Londra, Liverpool, Madrid, Barcelona, Valencia, Köln și Tel Aviv.

 

3 COMENTARII

 1. #1
  TNN
  0-day Member
  Data de inscriere
   28-05-2017
  Mesaje
  0

  Slabuta prezenta “teroristilor” atat la plecare, cat si la venire. La ambele zboruri au reusit sa umple avionul +5 insi adica 85 la plecare, si 100 la venire. Cel mai probabil si Wizz Air a ales aceasta ruta pentru niste extra cash de la Israelieni, pentru a le aduce turisti, plus lipsa taxelor aeroportuare. Cam asta au oferit israelienii catorva companii LCC, altfel nu le inteleg decizia de a zbura acolo fata de multe alte parti in care romanii cam abunda, si rutele ar avea potential mult mai mare. Sunt destule zone neacoperite, dupa care lumea tipa la propriu in mediul online.

 2. #2
  Fan Stiinta
  Data de inscriere
   15-02-2011
  Locatie
   Craiova Brazda
  Mesaje
  4345

  FOARTE BINE DE CAND ASTEPT ACEASTA CURSA LUNI 26 ZBOR SI EU IN ISRAEL SI TNN SUNT FOARTE MULTI PASAGERI CARE ZBOARA DIN CRAIOVA IN ISRAEL SE VEDE CA NU AI FOST ACOLO.

 3. #3
  TNN
  0-day Member
  Data de inscriere
   28-05-2017
  Mesaje
  1
  Citat Mesaj initiat de alexandra1967
  TNN SUNT FOARTE MULTI PASAGERI CARE ZBOARA DIN CRAIOVA IN ISRAEL SE VEDE CA NU AI FOST ACOLO.

  Pe bune ? cat de multi ? i-am vazut ce multi au fost luni, desi am scris mai sus nr. lor, dar tu oricum nu pricepi ce inseamna cifrele alea. Apropo, cand ai cumparat biletele(daca ai cumparat) paia ai reusit sa-i tepuesti ? cu cati bani ?

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.