Testări gratuite pentru depistarea la timp a cancerului de col uterin. Unitatea...

Testări gratuite pentru depistarea la timp a cancerului de col uterin. Unitatea mobilă ajunge în comunele și satele din Dolj

3.216
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 2,50)

Unitatea mobilă pentru depistarea cancerului de col uterin trimisă de către Ministerul Sănătății la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, anul trecut, merge săptămânal în satele și comunele doljene unde o echipă de medici ginecologi din cadrul spitalului fac testări gratuite pentru prevenția și depistarea cancerului de col uterin, dau asigurări reprezentanții SJCU Craiova.

Potrivit Ministerului Sănătății, cu ajutorul unității mobile se dorește depistarea la timp a cancerului de col uterin în rândul femeilor.

„În Secția de Obstetrică-Ginecologie a SJU Craiova ajung zilnic, în medie, trei femei cu cancer de col uterin în stadiu avansat. Unitățile mobile au fost achiziţionate pentru a creşte capacitatea tehnică a reţelei naţionale de screening în vederea îndeplinirii programului naţional de testare a cancerului”, se arată într-un comunicat de presă remis de SJCU.

Spitalul Județean de Urgență (SCJU) Craiova este centrul regional din Oltenia care derulează programul național de prevenție a cancerului de col uterin.

Programul se adresează gratuit tuturor femeilor cu vârste între 25 și 64 de ani.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.