Tineri din Afganistan, fără drept de ședere în România, depistați în Dolj

Tineri din Afganistan, fără drept de ședere în România, depistați în Dolj

1.458
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Polițiștii de imigrări din Dolj, în urma acțiunilor întreprinse, au depistat, luni, patru cetățeni străini care au declarat că sunt din Afganistan și care nu aveau un drept de ședere pe teritoriul României. În urma audierilor, aceștia și-au exprimat dorința pentru obținerea unei forme de protecție internațională din partea statului român și au fost cazați în Centrul Regional de Proceduri și Cazare pentru Solicitanților de Azil Giurgiu, unde vor parcurge procedura de azil.

În cadrul activităților întreprinse, polițiștii au depistat, în municipiul Craiova, patru cetățeni străini, toți bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 22 de ani, care au declarat că sunt din Afganistan.

„În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că niciunul dintre străini nu are drept de ședere pe teritoriul României, polițiștii de imigrări întocmind acte de constatare pentru săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, faptă prevăzută şi pedepsită  de art. 262 din Codul Penal. În cadrul audierilor, străinii și-au manifestat dorința pentru obținerea unei forme de protecție internațională din partea statului român și au fost cazați la Centru de Proceduri și Cazare pentru Solicitanţii de Azil Giurgiu, unde vor parcurge procedura de azil”, se arată într-un comunicat de presă al Serviciului pentru Imigrări al județului Dolj.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României, se mai precizează în comunicat.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.