Toate localitățile din zona Dunării, afectate de pesta porcină. 3.000 de animale...

Toate localitățile din zona Dunării, afectate de pesta porcină. 3.000 de animale ucise și slabe șanse ca fenomenul să fie oprit

1.529
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Aproximativ 3.000 de porci au fost uciși preventiv, în județul Dolj, din cauza pestei porcine, reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare Dolj menționând că cele mai mari probleme sunt în zona Dunării.

Potrivit purtătorului de cuvânt al DSVSA Dolj, Costică Retea, monitorizarea continuă acolo unde apar focare, ultima intervenție fiind în satul Sărata din comuna Călărași, unde miercuri au fost  omorâți 239 de porci.

„Muncim continuu, în scop preventiv, dar situația nu este deloc una bună, mai ales în zona Dunării. Acolo este dezastru. Am primit o informare de la vecinii bulgari și practic situația este identică, evoluția fiind la fel ca la noi. Ceva parcă se întâmplă în această zonă. Noi facem mereu analize acolo unde apar focare, acționăm preventiv, dar mai mult nu avem ce facem. avem acum la Bechet, sub observație, șase focare. Sunt undeva la margine și am intervenit doar al nivel de exploatație. am avut alte două focare la Braloștița, la fel am intervenit, la exploatații. Supraveghem continuu și intervenim”, a spus Retea.

În total, la nivelul județului Dolj, au fost uciși preventiv, nu mai puțin de 2954 de porci.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.