Tot mai multe activități în regie proprie, la serele RAADPFL Craiova. „Dacă...

Tot mai multe activități în regie proprie, la serele RAADPFL Craiova. „Dacă ne asigurăm singuri plantele, acestea sunt deja aclimatizate”

2.209
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Se lucrează la foc continuu în serele din cadrul Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ Craiova, angajații pregătind, în prezent, florile ce înfrumusețează municipiul Craiova.

Ca în fiecare an, zeci de mii de flori anuale și bianuale vor fi plantate în oraș, producția tuturor acestor plante însemnând responsabilitate și supraveghere, după cum spune Nicoleta Tucă, inginer în cadrul serelor aparținând RAADPFL Craiova.

„Aclimatizarea este o fază extrem de importantă pentru că noi observăm dacă planta se dezvoltă, dacă are probleme și când deja considerăm că este sănătoasă și bună de plantat o livrăm în oraș. Climatizarea durează în jur de o săptămână, maxim două. Noi lucrăm pe etape, aici, în sere.Trebuie să urmărim cu atenție plantele pentru a nu le pierde, în cazul în care apare o problemă”, a explicat inginerul.

În funcție de vreme, se poate întâmpla ca după ce ajung în zonele din oraș, plantele să aibă de suferit, a spus directorul RAADPFL Craiova, Aurelia Filip. Se întâmplă rar acest lucru și mereu există plante care să le înlocuiască pe cele distruse de ploile acide, de exemplu.

„Se întâmplă, dacă sunt ploi acide, cum a fost primăvara trecută de exemplu, ca plantele să fie distruse. Anul trecut s-au terminat mușcatele și a trebuiut să le schimbăm din multe locuri, dar de regulă planta rezistă în exterior”, a precizat Filip.

Nevoia de spațiu a determinat conducerea RAADPFL Craiova să ia decizia reamenajării unei foste sere, activitatea derulându-se acum în patru astfel de spații. Investița a însemnat aproximativ 130.000 de lei, lucrările fiind efectuate de către angajații regiei.

„Dat fiind faptul că avem și plante pe licitații nu totdeauna se prezintă așa cum cere caietul de sarcini și refuzăm. De aceea consider că ceea ce facem în regie proprie este mult mai sigur pentru a avea plante pentru amenajarea orașului. Al doilea avantaj este că dacă ne asigurăm singuri plantele, acestea sunt deja aclimatizate. Cele de import, nu toate pot fi aclimatizate în totalitate. Având trei sere ne-am gândit ca pe investiții să refacem și o a patra seră. Au fost 18 sere înainte, acum am ajuns la patru. Această seră prezintă avantajul că este semi îngropată. Păstrează o căldură foarte bună. Anul trecut, am pus în aplicare ideea, investiția însemnând aproximativ 130.000 de lei, făcând toate lucrările în regie proprie. Și pentru că mai sunt sere dezafectate, chiar dacă nu sunt îngropate, le putem dezvolta ca solarii care ne ajută și ele însă nu exclud și construirea unei noi sere”, a mai spus directorul RAADPFL Craiova.

Potrivit directorului RAADPFL Craiova, Aurelia Filip, în sere lucrează opt persoane și mai sunt două posturi disponibilie.

„Munca de aici este una plăcută, dar se muncește foarte mult. Nu toată lumea vrea să muncească aici. Mai avem nevoie de personal, dar cei care au venit nu au stat mai mult de două trei zile. Se oferă salariul minim și bonuri de masă, programul fiind de opt ore”, a conchis Aurelia Filip.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    7332

    Astea zici ca sunt sere postapocaliptice.. Faceti ma nene sere klumea daca tot vreti sa va faliti cu ele. Ati luat niste sere darapanate, le-ati peticit… initiativa de laudat.. dar este la fel ca tramvaiele colantate.. in regie proprie..

    Apropo.. RAADPFL are chiar sefi ingineri pe domeniu?.. sau le-ati inflorit si pe acolo? (la cuvinte ma refer)..

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.