Toți elevii din Craiova vor avea acces la bazinul de înot al...

Toți elevii din Craiova vor avea acces la bazinul de înot al Colegiului ”Carol I”

4.350
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 1,00)

Elevii din Craiova vor avea posibilitatea să practice înotul în cadrul ședințelor organizate la nivelul Colegiului ”Carol I”, contra cost. Abia din anul școlar următor, proprii elevi vor avea acces gratuit, prin introducerea disciplinei sportive în programa școlară. Bazinul de înot a fost inaugurat oficial astăzi. Ședințele se vor desfășura cu profesori specializați, iar prețul este de 20 de lei ședința. 

Bazinul, care a fost închis în anul 1997, a reintrat în circuit, iar autoritățile speră să atragă copiii către această activitate recreațională. ”La ora aceasta este un bazin super modern, destinat strict elevilor. Pentru orele de sport, dar după ce se vor introduce în programa școlară, probabil din septembrie anul acesta, în afara acestor ore de clasă, se vor face cursuri de înot cu copii din toată Craiova, împreună cu profesori specializați și sub asistența medicilor. Probabil se va plăti o sumă modică”, a declarat Mihail Genoiu, primarul Craiovei.

Proiectul de reabilitare al bazinului și clădirii care îl adăpostește a costat aproximativ 2,4 milioane de lei, bani de la bugetul local.

Potrivit autorităților, încărcarea bazinului face cu apă potabilă de la reţeaua publică – zilnic se va recircula prin sistemul de filtrare şi clorinare întregul volum de apă din bazin -, iar evacuarea apei menajere din clădirea bazinului se va face la reţeaua publică de canalizare.

Dăm semnalul către profesori și părinți, să-i îndepărtăm de la tabletă, din telefoanele mobile și laptop-uri, să-i ducem spre zona de sport și sănătate. Vrem ca la un moment să ne îndreptăm spre sportul profesionist și să înființăm o secție de înot la Sport Club Municipal. Să nu uităm că colegiul a avut o secție sportivă de renume, de unde au ieșit foarte mulți campioni naționali”, a mai spus edilul.

Elevii vor avea o preocupare frumoasă, sănătoasă, asta înseamnă, într-adevăr, o educație completă din toate punctele de vedere. Înotul va putea fi prins în programul de studii de anul viitor”, afirmă, Angel Cristian Stăiculescu, directorul Colegiului Național ”Carol I”.

Lungimea bazinului este de 25 m.l., lăţimea de 9,6 m.l., volumul maxim de apă din bazin este de 400 m.c., adâncimea maximă a apei este de 1.90 m, iar adâncimea minimă a apei este de 1.40 m.

La parterul clădirii se află câte două grupuri sanitare, duşuri şi vestiare, grupate pe sexe. Există montate trei dezumidificatoare, unul în camera bazinului şi câte unul în fiecare cameră de duş. Bazinul de inot este dotat cu blocstartere, separatoare de culoar, centuri de inot, şi de asemenea cu un robot automat pentru curăţat pereţii şi fundul bazinului. La etaj se află amplasate centralele termice şi centrala de ventilaţie împreună cu sistemul de ventilaţie.

La subsol se află camera tehnică în care sunt amplasate următoarele echipamente principale: – sistem automat pentru tratarea apei din bazin (clorinare, PH, floculare) – pompe de piscină – filtru cu nisip – prefiltre-filtru cu cartuş – schimbătoare de căldură – staţie de dedurizare automata – electropompe circulaţie şi recirculaţie apă.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.