Triaj epidemiologic și cu sprijinul armatei, la frontiera Calafat

Triaj epidemiologic și cu sprijinul armatei, la frontiera Calafat

2.228
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Medici militari au fost trimiși la punctele de trecere a frontierei de la granița de sud, vest și nord-vest a României pentru a sprijini procedura de triaj epidemiologic, în urma solicitării Departamentului pentru Situații de Urgență.

Echipe formate din medici militari și personal sanitar au efectuat, începând din noaptea de marți spre miercuri, triajul epidemilogic împreună cu echipele de specialiști de la Direcțiile de Sănătate Publică locale la punctele de trecere a frontierei (rutiere) de la Borș, Calafat, Moravița, Porțile de Fier 1 și Porțile de Fier 2.

Cetățenii care intră în țară sunt triați epidemiologic în funcție de zona din care vin. Cei care sosesc din „zona roșie” sunt băgați în carantină, iar cei din „zona galbenă” sunt izolați la domiciliu.

Potrivit secretarului de stat Raed Arafat, miercuri, 752 de persoane erau în carantină – 429 venite prin Ungaria, 23 prin Serbia, 70 prin Bulgaria, 2 prin Iaşi, 94 prin Ucraina și 54 de pe Otopeni.

Foto: arhivă



1 COMENTARIU

  1. #1
    Fotograf
    Data de inscriere
     12-05-2010
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    7738

    Si ce masuri luati cu cei izolati la domiciliu?!
    Tampitele alea batrane dadeau interviu si recunosteau ca ele nu stau la domiciliu. Si atunci?! Ce fac autoritatile incompetente?

    I don`t drive fast, I just fly low! DDK Photography

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.