DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Tururi panoramice pe trasee turistice, construirea unui campus educațional, reabilitarea și modernizarea terenurilor de skateboard din Parcul Tineretului, iluminat artistic al clădirilor culturale și istorice și un Muzeu al Apei, toate aceste idei vor deveni realitate dacă municipiul Craiova va beneficia de anumite proiecte gândite în cadrul unui parteneriat cu municipiul Vratsa, din Bulgaria. 

Un memorandum de cooperare între municipiul Vratsa, din Bulgaria și municipiul Craiova a fost votat, miercuri, de către consilierii locali craioveni, acest lucru permițând obținerea anumitor fonduri europene.

În baza memorandumului, Craiova și Vratsa vor putea depune proiecte comune în cadrul programului InterReg România – Bulgaria.

Din bani europeni, municipiul Craiova va beneficia de următoarele:

„Ideea de proiect „Promovarea Vratsei și Craiovei ca destinații turistice atractive în regiunea transfrontalieră România-Bulgaria, prin valorificarea potențialului patrimoniului cultural, istoric și natural local”, inclusiv realizarea unui traseu turistic tematic „Drumul Botev” în Municipiul Vratsa și organizarea de tururi panoramice pe trasee turistice din Municipiul Craiova;

Ideea de proiect „Construirea și modernizarea infrastructurii educaționale în Craiova și Vrața pentru inițiative educaționale transfrontaliere și activități extracurriculare alternative”, inclusiv construirea unui campus educațional în Municipiul Craiova și renovarea bungalourilor pentru construirea unei tabare transfrontaliară în Municipiul Vrața;

Ideea de proiect „Modernizarea și construcția infrastructurii pentru turismul sportiv și extrem în Craiova și Vrața”, inclusiv reabilitarea și modernizarea terenurilor de skateboard din Parcul Tineretului din Municipiului Craiova și construirea „Parcului Adrenalinei” în Municipiul Vrața;

Ideea de proiect „Crearea de obiective turistice moderne în Vratsa și Craiova”, inclusiv construirea infrastructurii de spectacol audio-vizual, expunănd stânci Vrățene și iluminat artistic al clădirilor culturale și istorice din Municipiul Craiova”;

Ideea de proiect „Crearea unei atracții ”Vedere panoramică„ în Vrața și Craiova”, inclusiv construirea de podețe cu podea de sticlă în Municipiul Vrața și Municipiul Craiova;

Ideea de proiect „Dezvoltarea turismului montan forestier și acvatic modern în Vrața și Craiova”, inclusiv restaurarea și modernizarea telecabinei „Ledenika” în Municipiul Vratsa și amenajarea Muzeului Apei în Municipiul Craiova”, arată  Raportul atașat proiectului de HCL.

Sumele de bani nu vor fi foarte mari, a spus primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, dar sunt bani de care municipiul poate dispune și care permit realizarea anumitor obiective.

„Sumele sunt foarte mici și trebuie să le facem în parteneriat. Noi ne-am uitat să vedem cam ce am putea să facem și noi de banii aceștia, care sunt foarte puțini. Nu vă așteptați să fie vorba despre zeci de milioane de euro, pentru că nu e cazul. Trebuie să ne încadrăm. Am zis că, decât să luăm de la bugetul local pentru iluminatul arhitectural al clădirilor, de ce să nu facem asta din fonduri europene, ca și exemplu. Dacă erau bani mai mulți, făceam lucruri mult mai importante decât acestea”, a explicat Vasilescu.

Programul Interreg VI-A România-Bulgaria (Programul RO-BG) se întinde pe șapte județe din partea de sud a României (Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași și Constanța) și opt districte din partea de nord a Bulgariei (Vidin, Vratsa, Montana, Veliko Tarnovo, Pleven, Ruse, Dobrich și Silistra). Toate cele 15 regiuni NUTS3 sunt situate de-a lungul celor 630 km de frontieră româno-bulgară.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.