Un tânăr din Craiova a fost arestat preventiv, fiind acuzat că a...

Un tânăr din Craiova a fost arestat preventiv, fiind acuzat că a obligat două fete să se prostitueze și să cerșească

3.351
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Un tânăr în vârstă de 23 de ani, din Craiova, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de comiterea infracțiunilor de trafic de minori, trafic de persoane şi lovire sau alte violenţe.

Potrivit unui comunicat de presă al BCCO Craiova, din cercetări a reieşit faptul că, începând cu anul 2014 şi până în prezent, acesta ar fi obligat o fată, care la data respectivă avea 15 ani, să cerșească, iar pe o altă tânără să practice cerşetoria şi prostituţia. Tânărul le lua banii obținuți de către cele două fete.

Adolescenta în vârstă de 15 ani, cât avea în anul 2014, era constrânsă să cerșească, în principal, în zona centrală a oraşului Craiova, inculpatul cerându-i să câştige minim 50 lei pe zi. Cercetările au mai scos în evidență faptul că aceasta era bătută, pusă în genunchi obligată să bea apă cu sare dacă nu obţinea din cerşit suficienţi bani.

„De acelaşi tratament au beneficiat şi rudele acesteia, cărora li s-a interzis să ia legătura cu persoana vătămată, mama sa fiind agresată fizic în momentul în care a căutat-o la domiciliul inculpatului. Din acest motiv, persoana vătămată minoră a avut mai multe episoade de depresie şi încercări de sinucidere prin îngurgitarea unor medicamente”, se arată într-un comunicat pe care DIICOT l-a remis presei, vineri seară.

Fata a fost dusă și în Italia, în perioada anilor 2015-2017, tânărul cooperând cu tatăl său pentru a o transporta și supraveghea. Acolo era cazată în diferite imobile din zona oraşului Roma şi au obligat-o să cerșească.

În luna iunie, anul 2017, cu ajutorul unui cetăţean român care a văzut-o cerşind desculţă şi neîngrijită pe stradă, fata a luat legătura cu Ambasada României care i-a eliberat un titlu de călătorie, reuşind să se întoarcă în țară.

Doi ani mai târziu, acesta s-a întâlnit întâmplător cu tânăra, ocazie cu care i-a adresat o serie de insulte, ameninţări, lovind-o cu pumnii şi picioarele. Aceasta a avut nevoie de 5-6 zile de îngrijiri medicale.

De asemenea, în anului 2018, tânărul a recrutat, utilizând metoda „Loverboy”, o altă tânără, pe care prin constrângere psihică şi fizică, prin şantaj emoţional şi limitându-i libertatea de comunicare şi mişcare a determinat-o să se prostitueze în diferite locaţii din Marea Britanie.

„În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că, sumele obţinute din exploatarea sexuală a victimei erau de aproximativ 3000 de lire pe zi, banii fiind în totalitate însuşiţi de inculpatul C.B., care îi folosea în interes propriu, cumpărându-şi haine, mâncare, dar şi droguri. După ce persoana vătămată a sesizat autorităţile britanice, inculpatului C.B. i s-a cerut să părăsească Marea Britanie, primind interdicţie de a mai sta în această ţară. La întoarcerea în România, deşi era însărcinată în luna a şaptea, persoana vătămată a fost obligată de către inculpatul C.B. să practice în continuare prostituţia într-un apartament închiriat, clienţii fiind recrutaţi prin publicarea unor anunţuri pe diferite site-uri de publicitate. Pe fondul nemulţumirii cauzate de sumele mici câştigate (200-300 lei pe zi), inculpatul a continuat agresiunile asupra persoanei vătămate, iar după ce aceasta a născut i-a cerut să practice cerşetoria în diferite locuri din zona centrală a oraşului Craiova, fiind depistată în mai multe rânduri de Poliţia Locală şi amendată pentru acest lucru”, se mai arată în comunicatul DIICOT.

Bărbatul a fost reținut, inițial, pentru 24 de ore, judecătorii Tribunalului Dolj dispunând, ulterior, arestarea preventivă pentru 30 de zile.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.