Universitatea din Craiova, în avangarda românească pentru ORIZONT 2020

Universitatea din Craiova, în avangarda românească pentru ORIZONT 2020

6.003
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Proiectul Universității din Craiova „HUB-UCv – Centru Suport pentru Proiecte CD Internaţionale pentru regiunea Oltenia” a trecut cu succes de etapa de verificare a conformității administrative și de evaluare tehnico-financiară. 

Prin acest proiect, Universitatea va realiza un Centru Suport pentru potențialii participanți, inclusiv întreprinderi, care vor dori să pregătească aplicații la competițiile finanțate prin programul Orizont 2020 sau alte programe de finanţare a C-D din Aria Europeană de Cercetare.

Finanţarea nerambursabilă solicitată este de 2.809.357 de lei.

Printre beneficiarii direcţi ai viitorului HUB-UCv se numără importante instituţii economice, de cercetare şi de învăţământ superior din zonă precum Renault Dacia Piteşti, Ford Romania, Pirelli, Cummins, Electroputere SRL, SPIAC, Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova, Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice – ICSI Râmnicu Valcea, Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare şi Încercări pentru Electrotehnică (ICMET) Craiova.

Prin Centrul Suport pentru Proiecte CD (localizat la INCESA), Universitatea din Craiova va genera creşterea numărului de participanţi din regiunea S-V Oltenia în cadrul parteneriatelor naţionale şi internaţionale în proiecte cu finanţare europeană.

„Centrul va reuni personal dedicat, specializat pe oferirea de servicii de consultanţă în scopul accesării finanţărilor europene în domeniul C-D prin asistenţă in elaborarea propunerilor, identificarea partenerilor, identificarea celor mai adecvate surse de finanţare, identificarea şi evaluarea împreună cu solicitanţii a ideilor de proiect din punct de vedere al fezabilităţii tehnice, proprietăţii intelectuale, potenţialului de piaţă şi a posibilităţii finanţarii rezultatelor de C-D ale acestora” a spus prof. univ. dr. Cezar Spînu, rectorul UCv.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.