Vaccinul antigripal, disponibil din octombrie. Doljul a estimat 35.000 de doze

Vaccinul antigripal, disponibil din octombrie. Doljul a estimat 35.000 de doze

5.660
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Peste 35.000 de doze de vaccin antigripal se estimează că vor ajunge, anul acesta, în depozitele Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, prima tranșă fiind posibil să sosească în cursul zilei de marți. Astfel, primele 3.000 de doze vor fi utilizate pentru personalul din spital și cel din unitățile de ocrotire, după cum a anunțat purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Dolj, Ștefan Popescu.

Pentru luna octombrie sunt programate următoarele trei tranșe de vaccin antigripal, cele mai multe doze urmând să fie distribuite județului Dolj în data de 28 octombrie.

„Vaccinul pentru populație va ajunge în județ pe parcursul lunii octombrie, în trei tranșe. În cursul zilei de azi așteptăm dozele, 3.000 la număr, pentru personalul medical și cel din unitățile de ocrotire întrucât angajații de aici sunt primii care trebuie să se vaccineze. Sperăm ca și în acest an să vaccinăm, în Dolj, cele 35.000 de persoane, câte am avut anul trecut. Vaccinul va veni în trei tranșe, cele mai multe doze la finele lunii octombrie”, a menționat dr. Ștefan Popescu.

Ca în fiecare an, vor fi vaccinate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, mai precis persoane cu vârsta peste 65 de ani, una din categoriile cele mai expuse la viroze respiratorii, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, gravide conform strategiei MS şi recomandărilor OMS şi ECDC.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.