Verificări ample privind regimul piscicol. Dosare penale și sute de kilograme de...

Verificări ample privind regimul piscicol. Dosare penale și sute de kilograme de pește au fost confiscate de jandarmii craioveni

2.067
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova au efectuat, în perioada 7-14 noiembrie o serie de acțiuni pe linia prevenirii și combaterii faptelor de încălcare a normelor legale privind regimul piscicol, fiind întocmite mai multe dosare penale și sute de kilograme de pește confiscate.

Pe raza localităţii Bârca, jandarmii au depistat un bărbat în vârstă de 32 de ani, care comercializa aproximativ 100 de kilograme de peşte din speciile caras şi fitofag, fără a deține documente legale.  Cantitatea de pește a fost confiscată și  predată în vederea valorificării. „Persoanei în cauză i-au fost întocmite actele de constatare sub aspectul săvârșirii  infracțiunii de deţinere, transport sau comercializare fără documente legale a peştelui, faptă prevăzută şi pedepsită de OG 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura”, se arată în comunicatul de presă al Grupării de Jandarmi Mobile Craiova.

O altă acțiune a fost efectuată  în dreptul localității Slătioara din judeţul Olt, fiind depistată o persoană de sex masculin, în vârsta de 40 de ani,  care se afla într-o barcă și scotea din albia râului o plasă de pescuit monofilament, fără a deține autorizație și licență de pescuit.

De asemenea, pe raza localității Catane, jandarmii au depistat un bărbat, în vârstă de 42 de ani, care comercializa aproximativ 80 de kg de peşte din speciile caras, novac și știucă, fără a deține documente legale.  Cantitatea de pește a fost confiscată și  predată în vederea valorificării. Persoanei în cauză i-au fost întocmite actele de constatare sub aspectul săvârșirii  infracțiunii de deţinere, transport sau comercializare fără documente legale a peştelui, faptă prevăzută şi pedepsită de OG 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.

Totodată, în această perioadă, au fost aplicate și 25 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 6.300 lei, pentru neprezentarea permisului sau autorizaţiei, atunci când acestea au fost solicitate de către jandarmi, conform OG 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.

 



1 COMENTARIU

  1. #1
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    7179

    Toate marfurile confiscate de orice fel ar putea fi valorificate daca s-ar face legi si proceduri in acest sens.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.