DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Veste bună pentru persoanele dornice să investească în dezvoltarea lor personală. Guvernul va adopta săptămâna viitoare un act normativ prin care statul va acorda credite cu dobândă zero, celor care vor să investească în educație, sănătate sau cultură. 

Tinerii cu vârsta cuprinsă între 18-26 de ani vor primi 40.000 de lei, iar cei până în 55 de ani vor putea lua un credit în valoare de 35.000 de lei.

Nu este exclus ca suma să ajungă la 60.000 de lei dacă se şi angajează pe perioada programului. Banii vor putea fi uitilizați pentru plata unor cursuri, taxe la grădinița sau creşă, cumparea unor cărți, calculatoare, pentru plata chiriei, abonamente culturale pentru cinema, teatru, operă, echipamente sportive de uz personal, abonamente la activităţi sportive (fitness, înot etc.)

Vicepremierul Viorel Ștefan a anunțat aseară ca vor fi 8 milioane de beneficiari. Tot acesta a mai adăugat că momentan nu au negociat cu băncile şi nici data exactă când va începe acest program nu se ştie încă.

Dobânda este zero din perspectiva beneficiarului. Practic, însă, toate dobânzile şi comisioanele bancare, sunt suportate de stat prin bugetul Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, cu condiţia plăţii la scadenţă a ratelor creditului. Durata creditului este de 10 ani, iar aici este inclusă şi periaoda de graţie care va fi cel puţin egală cu durata studiilor, dar nu mai mult de cinci ani. Scopul acestei perioade de graţie este de a permite beneficiarului să termine studiile şi după ce se angajează să poată începe rambursarea creditului„, susține Vicepremierul, Viorel Ştefan.

Mai mult de atât decât atât, acest programul mai asigură şi o parte din construcţia sau achiziţia unei locuinţe, dar şi modernizarea sau renovarea unui loc.

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.