Veşti bune. Căldură la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova

Veşti bune. Căldură la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova

2.781
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Montarea tuturor schimbătoarelor de căldură care erau defecte şi neschimbate de mai bine de 10 ani a fost finalizată sâmbătă, pacienţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova nemaifiind nevoiţi să stea în frig sau să folosească aeroterme și calorifere electrice.

Potrivit directorului Eugen Georgescu, despre problema acestor schimbătoare se ştie din luna februarie 2019. De atunci, au început demersurile pentru a le înlocui, respectiv solicitare de ofertă de preț, hotărâre pentru aprobarea bugetului necesar de către Consiliul Județean Dolj, pentru achiziționarea schimbătoarelor și demararea licitației.

Ulterior, la începutul lunii iulie a acestui an, s-a trecut la întocmirea  documentației de atribuire, iar pe data de 8 iulie a fost făcut anunțul în sistemul de licitații publice (SICAP). În 10 septembrie, a fost semnat contractul cu firma câștigătoare, care conform caietului de sarcini a avut la dispoziție 90 de zile pentru livrarea și montarea schimbătoarelor de căldură.

Din data de 20 noiembrie, reprezentanții firmei care a câștigat licitația au lucrat la montarea schimbătoarelor de căldură, zilnic, până seara la ora 22.00.

„Am făcut tot ce trebuia, astfel încât această problemă să fie rezolvată cât mai repede. M-am implicat în mod direct și am insistat ca procedura să fie derulată rapid. Din păcate, sistemul de licitații publice este unul greoi. Încă de anul trecut am făcut tot ce ținea de conducerea spitalului. Există acte doveditoare în acest sens. Nimeni nu a stat degeaba și nici nu se poate vorbi de dezinteres. Reprezentanții firmei care a câștigat licitația au muncit până seara târziu, pentru că am insistat să rezolvăm problema și le mulțumesc că au înțeles și colaborat foarte bine”, a declarat dr. Eugen Georgescu, managerul SCJU Craiova.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.