VIDEO/ Bilanț 2019: 230 de mașini căutate de autorități sau semnalate ca...

VIDEO/ Bilanț 2019: 230 de mașini căutate de autorități sau semnalate ca fiind furate, descoperite în vămi

2.008
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Nu mai puțin de 230 de mașini semnalate furate sau căutate de autorităţi au fost depistate de polițiștii de frontieră, anul trecut, în cele mai multe cazuri fiind vorba despre mașini foarte scumpe.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Poliția de Frontieră, în 11 luni ale anului 2019, în urma misiunilor desfăşurate în punctele de trecere a frontierei şi în zona de competenţă, poliţiştii de frontieră au descoperit 230 de autovehicule semnalate furate sau căutate de autorităţi (185 autoturisme, 24 microbuze, 13 automarfare, două motociclete şi șase remorci).

De asemenea, în perioada de referinţă au fost constatate 257 de infracţiuni, persoanele implicate fiind atât cetăţeni români, cât şi bulgari, ucraineni, moldoveni,  albanezi, croaţi,  georgieni, francezi, greci, germani, lituanieni, letoni, polonezi, sârbi şi alţii.

În toate situaţiile, conform legislaţiei, pe numele celor implicaţi au fost întocmite dosare penale, iar autovehiculele în cauză au fost indisponibilizate la sediile structurilor teritoriale ale Politiei de Frontieră, până la finalizarea cauzei.

Principalele ţări de unde proveneau  autovehicule aflate în atenţia autorităţilor, care au fost depistate frontierele României, sunt Germania, Italia, Franţa, Marea Britanie, dar şi România, cele mai multe maşini depistate fiind din categoria autoturismelor de lux şi de mijloc.

„În majoritatea cazurilor, cei care se aflau la volanul maşinilor respective au declarat, pe timpul cercetărilor, că nu ştiau că autoturismele se află în atenţia autorităţilor ca fiind furate, ei fiind doar „cumpărători de bună credinţă”. Alţii au susţinut că au primit o sumă de bani pentru a transporta maşina în România şi, la fel, nu cunoşteau că aceasta se află în atenţia autorităţilor”, se arată în comunicatul de presă.

Cazuri semnificative sunt cel al unui Porsche Cayenne, în valoare de 100.000 de euro, căutat de autorităţile din Italia, descoperit la PTF Petea; un autoturism de lux căutat de autoritățile din Germania, depistat la PTF Calafat, un Mercedes-Benz, model E63 AMG, fabricat în anul 2018, caz în care bărbatul a declarat că a închiriat autoturismul de la o societate comercială de profil şi nu cunoştea faptul ca acesta se află în atenţia autorităţilor; două autoturisme marca TESLA, în valoare totală de 160.000 euro, depistate la PTF Giurgiu.

În toate cazurile, anunță polițiștii de frontieră, şoferii au fost cercetaţi pentru infracţiuni de tăinuire, iar la finalizarea cercetărilor au fost dispuse măsurile legale.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.