DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 2,00)

Un tânăr în vârstă de 18 ani, din Craiova, a fost reținut de către polițști, luni, fiind bănuit că a furat 2.300 de euro și 19.100 grivne de la un bărbat care se afla în pelerinaj în Craiova și a dormit într-un cort instalat în parcul din zona gării. 

Potrivit IPJ Dolj, în noaptea de 12 spre 13 septembrie, polițiști din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale Dolj, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe strada Calea București, din Craiova, au observat o mașină care face taxi,  al cărui șofer încerca să transmită un mesaj prin folosirea alternativă a luminilor vehiculului.

Oamenii legii au pornit către mașina respectivă, moment în care au observat o persoană coborând din autoturism şi pornind în fugă, cu intenţia de a-şi asigura scăparea.

Este vorb adespre un tânăr în vârstă de 18 ani, din Craiova, prins după aproximativ 700 de metri, asupra căruia au fost găsiți bani pe care nu i-a putut justifica.

„În urma efectuării controlului corporal, poliţiştii de la acţiuni speciale au găsit asupra acesteia suma de 2.300 de euro și 19.100 grivne, care nu a putut fi justificată. Persoana în cauză a fost condusă la sediul poliţiei pentru audieri, cercetările fiind preluate de către poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Craiova. Astfel, poliţiştii au stabilit că persoana în cauză că este un tânăr de 18 ani, din Craiova. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Mihaela Sadoveanu.

Din cercetări a reieșit faptul că, tânărul, tot în acea noapte, a furat dintr-un cort amplasat în zona gării din Craiova, suma de bani respectivă.

Ulterior, acesta s-a urcat într-un taxi și i-a cerut șoferului să îl însoţească la o casă de schimb valutar. Acesta a știut că ceva nu este în regulă și a semnalat fapta.

De asemenea, poliţiştii au identificat și persoana vătămată, un bărbat de 39 de ani, din Baia Mare, care a declarat că se afla în pelerinaj.

Acesta din urmă ajunsese în Craiova, în seara zilei de 12 septembrie, unde a rămas pe parcursul nopţii, într-un cort, cu intenţia de a se deplasa a doua zi în Bucureşti.

„Prejudiciul cauzat a fost restituit persoanei vătămate. În cursul zilei de ieri, în urma probatoriului administrat de poliţişti tânărul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J.Dolj. Astăzi, cel în cauză urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, în vederea dispunerii unei măsuri preventive”, a mai spus reprezentanta IPJ Dolj.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.