VIDEO/FOTO. Cinci sirieni și un irakian, ascunși printre sacii cu semințe de...

VIDEO/FOTO. Cinci sirieni și un irakian, ascunși printre sacii cu semințe de floarea soarelui, găsiți la Frontiera Bechet

805
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Polițiștii de frontieră de la Bechet au depistat, luni, cinci cetăţeni din Siria şi Irak, care au încercat să intre ilegal în ţară, ascunși într-un camion încărcat cu seminţe de floarea soarelui, condus de un cetăţean sârb.

Ieri dimineață, în Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, s-a prezentat pentru a intra în ţară un cetăţean sârb la volanul unui camion, înmatriculat în Slovenia. Acesta era însoţit de un conațional, care avea calitatea de şofer de rezervă. Cei doi transportau seminţe de floarea soarelui din Turcia, cu destinaţia Polonia.

Polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport, în compartimentul marfă fiind descoperiți deasupra sacilor cu seminţe, cinci bărbați.

„În cadrul cercetărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că patru persoane sunt de origine siriană și una de origine irakiană, cu vârste cuprinse între 14 şi 21 de ani. Persoanele în cauză au declarat că au recurs la această metodă deoarece intenționau să ajungă într-un stat din vestul Europei. De asemenea, șoferii au susţinut că nu aveau cunoştinţă despre persoanele ascunse în compartimentul de marfă”, se arată într-un comunicat al poliției de frontieră.

Conform protocolului româno-bulgar, şoferii şi cele cinci persoane fiind preluate de Poliţia de Frontiera Bulgară, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.